Comunicació

Mario Beut, locutor, presentador i actor de doblatge, mor als 89 anys

El locutor radiofònic, presentador de televisió i actor de doblatge Mario Beut, que va aconseguir gran popularitat en la dècada dels 60 del passat segle, ha mort a Barcelona als 89 anys, segons ha informat la seva família.

Nascut en 1933 a Arenys de Mar (Maresme), Mario Beut Padrós era fill dels cantants i actors Mariano Beut Martínez i Carme Padrós. Beut estava estudiant tercer curs de Dret i sisè de piano quan va ser descobert per un cap de programes de Ràdio Barcelona durant una representació teatral d’aficionats, i va iniciar així una carrera radiofònica que el va portar a passar pels micròfons d’aquesta emissora, de la Cadena Ser, Radio Miramar, RNE i la COPE, entre d’altres.

En el moment de major èxit de la seva història professional, entre 1959 i 1969, va arribar a fer 14 programes a la setmana. Va acumular així mateix multitud de premis, entre els quals destaquen quatre Premis Ondas i el Popular del diari Pueblo.

De la ràdio va saltar a la televisió, sent un dels presentadors pioners de TVE en programes d’entreteniment i concursos, la qual cosa li va donar gran popularitat a nivell estatal.

Va debutar en aquest mitjà el 1961 amb el programa “Ayer noticia, hoy dinero” de TVE, al que van seguir molts uns altres, com “Busque su pareja”, “Sonría, por favor”, “La palabra más larga”, “Club mediodía”, “Visto y oído” i “Conocemos España”.

Va aconseguir les més altes cotes de popularitat amb el programa “La unión hace la fuerza” (1964), tot un fenomen d’audiència en l’època, i el 1966 va rebre un homenatge en el Palau Municipal dels Esports de Barcelona al que van assistir més de 15.000 persones.

A més de treballar en ràdio i televisió, es va dedicar al doblatge de pel·lícules i va prestar la seva veu a actors com Jean-Paul Belmondo, Jean-Luis Trintignant, George Peppard, Tony Curtis i Sidney Poitier.

La cerimònia de comiat de Mario Beut tindrà lloc matí a les 12.00 en el tanatori de les Corts de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia