Comunicació

Una periodista iraniana empresonada guanya el Premi al Coratge de RSF

Mstyslav Txernov i Evgeniy Maloletka són reconeguts amb el Premi a l’Impacte per la seva cobertura del bombardeig de Mariúpol

El periodista marroquí Omar Radi, també empresonat, rep el guardó a la Independència per les seves investigacions sobre afers sensibles

La periodista iraniana Narges Mohammadi, els ucraïnesos Mstyslav Txernov i Evgeniy Maloletka, i el marroquí Omar Radi han rebut aquesta nit els premis de l’organització Reporters Sense Fronteres (RSF).

En la cerimònia de la 30 edició dels Premis a la Llibertat de Premsa, celebrada a París, l’organització ha guardonat els professionals i els mitjans que han realitzat una “contribució excepcional a la defensa o la promoció de la llibertat de premsa arreu del món”, segona assenyala RSF EN un comunicat.

Mohammadi, una periodista iraniana empresonada diverses vegades al seu país, ha estat guardonada amb el Premi al Coratge per la seva “lluita incansable en defensa de la llibertat de premsa i els drets humans”.

Fins i tot des de la presó, Mohammadi ha informat sobre la “lamentable” situació dels reclusos a l’Iran, ja que ha escrit desenes d’articles des de la presó. A més, RSF recorda que la periodista ha estat maltractada i torturada tot i patir problemes cardíacs.

Txernov i Maloletka, els únics reporters que van documentar durant tres setmanes el bombardeig de la ciutat ucraïnesa de Mariúpol han guanyat el Premi a l’Impacte.

Finalment, Omar Radi, un periodista marroquí que també està actualment empresonat després d’haver patit assetjament judicial pel seu treball d’investigació d’afers sensibles vinculats a la corrupció, ha rebut el Premi a la Independència.

El director de TV3 avisa ‘Zona Franca’ que el cas de Manel Vidal “no es pot repetir”

barcelona
comunicació

TV3 aparta un humorista per un gag sobre el PSC i el nazisme

barcelona

Daura Mangara presenta ‘El negre de Banyoles’

banyoles
COMUNICACIÓ

Molts aspirants als premis Carles Rahola

Miki Núñez repetirà com a presentador d’‘Eufòria’ amb Marta Torné

barcelona
Televisió

TV3 estrenarà el 2023 vuit sèries rodades en català

L’Última Hora, 8 de gener

L’Última Hora, 8 de gener

barcelona
L’Última Hora,7 de gener

L’Última Hora,7 de gener

barcelona
L’Última Hora, 1 de gener

L’Última Hora, 1 de gener

barcelona