Comunicació

Ràdio i Televisió

TV3 i Catràdio, nova marca i temporada

Comencem! és el lema amb què TV3 i CatRàdio arrenquen una nova temporada de programació. El director de TV3, Sigfrid Gras, va explicar ahir en l’acte de presentació que la nova temporada de la televisió combinarà els puntals de la programació habitual amb moltes novetats. Entre els protagonistes de la nova temporada hi ha Albert Om, que torna a la cadena després d’uns quants anys. Om presentarà Una altra història, en què s’explicarà la història de Catalunya dels últims 100 anys a través dels objectes que la gent guarda a casa. Un altre retorn serà el d’Àngel Llàcer amb La Puntual, la segona temporada del format d’èxit El llop. Un projecte que, segons Llàcer,“apel·la al teatre amateur i a la catalanitat” i que, en aquesta ocasió, consisteix en la representació de L’auca del senyor Esteve: “Les segones temporades són molt difícils, però ens hem esforçat tant que ens ha quedat millor que la primera”, ha destacat Llàcer. Ramon Gener també reapareixerà a la pantalla amb Això no és una cançó. “La música agrada a tothom, tots vivim amb música i a vegades no sabem per què ens agrada. Parlarem de la música d’ara i intentarem esbrinar per què ens interpel·la”, ha explicat. I aquesta temporada també tornarà a TV3 l’actriu Aina Clotet, però en aquesta ocasió com a directora de la sèrie Això no és Suècia, una coproducció amb Suècia, Alemanya i Finlàndia. Grans èxits consolidats com ara El foraster i Joc de cartes també tindran continuïtat.

Pel que fa a altres noms que es faran sentir, a més de veure, destaquen Ricard Ustrell, que combinarà en el seu cas els formats radiofònic i televisiu amb El matí de Catalunya Ràdio i Col·lapse, i Manel Alías, que estrenarà El forense a TV3 (un espai que veu molt necessari per normalitzar la visió de la mort, sobretot entre els més joves) i, a partir de dilluns, presentarà el Catalunya nit a Catràdio. Òscar Fernández torna a presentar el Catalunya migdia, amb una segona hora “més dedicada a la reflexió” i que donarà pas a La tarda de Catalunya Ràdio, el programa que realitza Elisenda Carod. I Les dones i els dies, amb Montse Virgili, s’incorpora a la graella diària, de dilluns a divendres, per continuar avançant en l’anàlisi de l’actualitat amb la perspectiva feminista. Pel que fa a El suplement, Roger Escapa ha avançat “moltes novetats” en la seva sisena temporada al capdavant del programa, perquè “sempre s’ha de donar la volta a les coses” tot sent fidels a “l’actualitat, l’entreteniment i l’humor”.

Per la seva banda, la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha explicat que, a partir d’ara, tots els continguts seran “factoria 3Cat” i es distribuiran per les diverses finestres: televisió, ràdio i digital. 3Cat és la nova marca de continguts audiovisuals que reformularà l’estructura clàssica de televisió i ràdio i que es transformarà “en la gran factoria de continguts de servei públic i en català”, amb la posada en marxa de la plataforma digital a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia