Comunicació

Comunicació

RaholaFoto 2023, les millors fotos de l’any

S’exposen vint imatges a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes fins al 10 de novembre

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau, han inaugurat avui l’exposició RaholaFoto2023, una selecció dels quaranta-cinc treballs fotogràfics que es van presentar a la 14a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

La mostra, que es podrà veure a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes fins al 10 de novembre, consta de vint imatges que descriuen moments de la vida quotidiana: el seguiment del rastre d’un senglar, un carrer ple d’escombraries, la pastura de les ovelles o el pas d’una frontera. La fotografia guanyadora, de Pau de la Calle, no és una excepció: s’hi observa la delicadesa d’una treballadora del santuari d’animals Gaia, a Camprodon, guarint una truja paralítica.

RaholaFoto2023 inclou instantànies de Lluís Serrat, Martí Navarro, Glòria Sánchez, Pere Duran, Aniol Resclosa, Jordi Borràs, David Aparicio, Dolors Gibert, Miquel Riera, Carles Palacio, Joan Castro, Toni Vilches, Jordi Ribot i Pau de la Calle. Quasi totes les fotografies van ser fetes al llarg del 2022, tot i que n’hi ha una del 1994: es va poder presentar al concurs perquè va ser publicada a la Revista de Girona l’any passat.

“Les fotografies són de gran qualitat i evidencien l’immens talent que tenim a casa nostra. I aquest, sens dubte, és un dels principals leitmotivs dels Premis Carles Rahola, que organitzem conjuntament la Diputació i el Col·legi de Periodistes: posar en valor el treball periodístic que es fa al nostre territori, a la demarcació de Girona”, ha destacat Miquel Noguer.

Per la seva banda, Jordi Grau ha explicat que “l’exposició vol donar valor a les petites coses, les de cada dia, les que de vegades ens podrien passar desapercebudes si no fos perquè un fotoperiodista hi para atenció. Molt sovint, no fa falta que hi hagi un fet extraordinari per aconseguir captar una imatge extraordinària”.

L’exposició s’integrarà posteriorment en el programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona. Totes les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir-la poden demanar-la a través del lloc web d’exposicions de la corporació. Allà s’hi trobarà la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia