Comunicació

COMUNICACIÓ

Mor als 54 anys el periodista Josep Maria Flores, un referent d’El Punt i El Punt Avui

Va ser director de l’edició del Penedès i el Garraf i subdirector de l’edició nacional

El periodista Josep Maria Flores i Travessa (Arenys de Munt, 1969), que va treballar durant gairebé una vintena d’anys a El Punt i El Punt Avui (1993-2011), va morir ahir al vespre als 54 anys. Flores, que tenia dues filles, vivia a Vilobí del Penedès des del 2004, on havia estat regidor, primer a l’oposició i després al govern, amb el grup independent Vilobí i República, lligat a ERC. Ho va deixar per la malaltia que va patia. Va escriure el llibre “De pedra picada. Retrat íntim del President Carles Puigdemont” (Angle Editorial, 2016) i va fundar l’agència de serveis de comunicació Taempus.

Flores va començar a fer periodisme a Ràdio Arenys per fitxar després, primer com a col·laborador i després com a redactor, pel nostre diari, on es va incorporar a la redacció de Blanes. Va ser allà on va conèixer precisament Carles Puigdemont, que era el redactor en cap. Va ser tot un expert en Punt Divers, la secció de successos, i posteriorment es va integrar en el primer equip de l’edició del Maresme que va dirigir Manuel Cuyàs, on va ser un dels puntals.

Ell mateix va preparar la sortida de l’edició del Penedès i el Garraf, de la qual en va ser director. A partir del 2003 va ser redactor en cap i subdirector de la nostra edició nacional a la redacció del Raval.

Des del web vadevi s’ha recordat avui mateix que molts dels projectes de Flores en els darrers temps anaven lligats al món del vi. Havia estat, per exemple, portaveu de la marca col·lectiva Corpinnat. També va ser el productor del documental sobre el tràgic incendi d’Horta de Sant Joan en què van morir cinc bombers el 2009. Ell mateix va analitzar què hi va passar en un “Sense ficció” de TV3 anomenat “El gran silenci”.

Quan va fundar Taempus va continuar lligat al diari com a col·laborador, funció que també va exercir en mitjans com TV3, Catalunya Ràdio i RAC1. Estava casat amb la periodista Cati Morell, que també havia treballat a El Punt i que era la seva sòcia a Taempus.

La cerimònia de comiat tindrà lloc dissabte a les 12 h al tanatori de Vilafranca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia