Comunicació

Estimar-se la terra

TV3 estrena ‘Terreny personal', una sèrie documental que retrata la vinculació sentimental de persones anònimes al territori on viuen

A més dels protagonistes,
hi participen
un músic i
un escriptor
de cada zona

Retratar el paisatge des dels ulls de les persones que hi viuen i se l'estimen és l'objectiu de Terreny personal (22.30 h), la nova docusèrie que TV3 estrena aquesta nit. Dirigit per Núria Castejón i amb realització de Joan Torrents, la nova producció de Nous Formats consta de dotze capítols protagonitzats per persones anònimes que tenen un vincle especial amb la terra. Cada episodi, monogràfic d'una zona concreta del país que no sempre té una correspondència en el mapa, té com a protagonistes quatre persones anònimes. Unes, per raons d'història familiar; d'altres, de feina, i d'altres, perquè han descobert que aquest és el seu lloc al món. La directora, Núria Castejón, va destacar que en el cas de la pagesia, “hi ha perfils renovats, gent que va optar per marxar i ara ha tornat al territori per fer-lo créixer”. A més dels quatre protagonistes, cada capítol recull també l'aportació breu d'un escriptor vinculat al territori, d'un músic de la zona i de nens que comparteixen amb els espectadors el seu racó preferit.

Durant la presentació del programa, el cap de programes de TV3, Jordi Serra, va recordar que “TV3 sempre ha apostat per mostrar el territori i la seva ciutadania”. I en aquest sentit, Terreny personal “vol sumar el territori i la gent per comprovar com el paisatge influeix en les persones”, va concloure Serra. El cap de Nous Formats, Miquel Garcia, va assenyalar que el projecte continua la línia de treball del departament, que és donar veu a la gent anònima: “Perquè escoltant-los, dedicant-los temps, sempre descobrim històries.”

Els capítols

L'Empordanet

Delta de l'Ebre

Sta. Coloma de Gramenet

Plana del Penedès

Cerdanya

Plana de Vic

Montseny

Massís del Garraf

Barceloneta

Maresme

Vall de Boí

Segarra



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.