Comunicació

Detectius de casa i d'èxit

La sèrie ‘KMM' acaba avui temporada i la productora Diagonal TV negocia amb TV3 la continuïtat d'una de les sèries pròpies més ben valorades per l'audiència

Segons les enquestes qualitatives de TV3, la sèrie obté una valoració
de notable

Fa un any va sorprendre per la seva quotidianitat i realisme, tant en la factura audiovisual com en les trames, les quals apostaven per presentar uns detectius allunyats dels tòpics nord-americans. KMM (Kubala, Moreno, Manchón) (TV3, 22.25 h) acaba avui la segona temporada amb una audiència mitjana (345.000 espectadors i un 11,5%) inferior a les xifres obtingudes en la primera (484.000 espectadors i un 15,6%). El canvi de dia d'emissió –del dilluns al dimecres– ha contribuït a aquestes audiències menors. L'emissió s'ha vist interrompuda en l'últim mes pel futbol, la programació de Nadal i la jornada de vaga general del 14-D. Pel director de Diagonal TV, Jaume Banacolocha, el format de la sèrie, amb casos autoconclusius cada episodi i amb poc pes de les trames fulletonesques, és un dels seus valors i permet un seguiment desigual: “Si un dia te la perds, no passa res, pots mirar l'episodi següent.” Així, tot i les aturades, KMM va tenir el seu màxim (415.000 espectadors i un 13,1%) el 9 de gener passat, just en la represa de després de Nadal.

KMM, més enllà de les xifres dels audímetres, és una de les sèries més ben valorades –amb una puntuació de notable (7,9)– en les enquestes qualitatives de TV3. El públic que més la destaca és el jove (de 16 a 14 anys) i les franges d'edat de 25 a 34 anys i de 55 a 64 anys. A més, un 71% consideren la sèrie un “producte de qualitat”, un percentatge superior al de la primera temporada. Banacolocha hi afegeix, a més, que, pels comentaris que li arriben, la sèrie és entreteniment de qualitat. Amb aquest balanç, tant TV3 com la productora barcelonina estan negociant les condicions per a la tercera temporada. “Ja estem treballant en la bíblia dels nous episodis, perquè en tele el guionista és el que necessita més temps; així, quan tinguem el vistiplau de la cadena, ja podrem començar el rodatge.” En el context de crisi, KMM ja es va concebre amb un pressupost inferior als habituals per a una sèrie setmanal i la segona temporada ha seguit aquesta línia. Pel que fa a la tercera, Banacolocha diu que continuaran els ajustos pressupostaris.

El final: l'hora de la veritat

En l'episodi d'avui, en Kubala, encara convalescent per la pallissa, continua donant voltes a la mort del Guillem. No s'ho pot treure del cap. Cada cop té més dubtes que fos un accident. Tot i que a la Rosa no li sembla bé, el detectiu decideix passar uns dies a Vallgorguina per tornar-ho a investigar: potser es va deixar algun fil per estirar... A Barcelona, arriba el moment que el Charly prengui una decisió entre les dues dones de la seva vida: l'Eva o l'Helena?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.