Comunicació

Banyuls, bàsquet, cistelles i Els Pets a Viure al País

Aquests seran els temes del programa d'aquest diumenge a France3

Aquest diumenge el programa Viure al país proposarà, com cada mes, quatre reportatges realitzats per l'equip de Perpinyà de la cadena France3. Els temes tractats són el problema de l'extensió del port de Banyuls de la Marenda que anima els consells municipals des de fa anys. El passat mes d'abril, el batlle Jean Rède va obtenir els plens poders per negociar amb l'empresa que construirà i gestionarà el nou port. Aquest projecte ambiciós, xifrat a més de 25 milions d'euros, suscita moltes crítiques.

Una altra tema explica l'activitat de Georges Vidal, «el rei de la banasta», fabricant d'aquesta cistella de bim emprada pels vinyaters per remuntar la terra de les feixes que no es poden mecanitzar. La fabricació de banastes no es una activitat gaire remuneradora. Tot i això Georges Vidal espera poder transmetre el seu saber-fer a la jova generació.

A continuació, un tema esportiu ens presenta el jugador del Toluges Bàsquet Jonathan Barceló i Bonnet, un sud català de Pineda de Mar. Jonathan Barceló, que va poder fitxar al llarg de la seva carrera amb clubs prestigiosos com el Barça B, Tarragona o Santiago de Compostel.la ha fitxat pel Toluges, als 32 anys, començant així una nova etapa.

Finalment, el darrer tema recorda la vetllada del passat 13 d'abril del grup Els Pets que actuava per primera vegada al Mediator de Perpinyà. Una manera pel grup més popular de Catalunya de fer-se conèixer un poc més a la Catalunya del Nord abans de grabar un nou àlbum. Els Pets són un referent en el panorama del pop rock català des dels anys 80 amb 10 àlbums publicats, 2 discos d'or i altres premis com a millora banda.

Viure al País

France3 Grand Sud

Diumenge 26 maig a 11h30



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.