Comunicació

Tecnologia

#SomSant Cebrià, aquí i a la Xina!

Una campanya ciutadana aconsegueix que Facebook canviï el nom anacrònic de San Cipriano pel de Sant Cebrià en la versió en català

L'Ajuntament atribueix l'èxit a la bona resposta i a la implicació veïnal

A Facebook, des de fa dues setmanes, ja saben que existeix un petit municipi de l'Alt Maresme que es diu Sant Cebrià de Vallalta. Fins ara la referència que constava era l'anacrònic San Cipriano, de clares reminiscències franquistes, i el nom real del poble simplement no existia. La iniciativa per recuperar-lo va sorgir arran de la petició de veïns queixosos perquè, a l'hora d'afegir informació al seu perfil sobre la població d'on eren o on havien viscut, només hi constava San Cipriano. “Vam encetar una campanya el febrer passat que amb l'etiqueta #SomSantCebrià va començar a sumar adhesions”, precisa la regidora responsable de l'àrea de Comunicació, Mònica Garcia (PSC). Garcia hi afegeix que es va facilitar als ciutadans un enllaç a la pàgina de suggeriments de Facebook perquè hi fessin arribar les seves demandes de canvi de nom. “La resposta va ser molt satisfactòria i ens consta que moltes persones van accedir a la pàgina per fer arribar la petició”, indica. Tot i que la regidora assegura que, malgrat fer una petició formal a Facebook perquè adaptés el nom del municipi, no es va rebre cap resposta oficial, el canvi es va aconseguir en menys temps del que es pensaven i avui ja surt Sant Cebrià en el lloc de naixement o on es viu actualment i enllaça amb l'article de Viquipèdia sobre la població. Tot i això, segons explica la regidora, de moment només es pot llegir el topònim de Sant Cebrià en la versió catalana de la xarxa social. “Vam ser prou valents de defensar la identitat municipal davant una empresa tan poderosa i, gràcies a la nostra gent, ho hem aconseguit”, es felicita la regidora de Comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia