Últim dilluns amb «Ventdelplà»

El serial, un clàssic dels dilluns i els dimarts, s'emetrà només els diumenges

Ventdelplà, l'oferta de més èxit de TV3 en horari nocturn juntament amb Polònia i Crackòvia, va acostumar l'espectador català a veure el serial dilluns i dimarts a la nit. La cadena, a més, va voler fomentar l'hàbit i va emetre en el mateix horari també Mar de fons i Zoo, amb no tant d'èxit.

Aquesta temporada, però, l'estratègia ha estat la contrària: s'ha volgut consolidar la sèrie un altre dia per deixar els dilluns i dimarts per a altres formats. El canvi s'ha fet en dues fases. La primera: després de Nadal es va moure Ventdelplà a diumenges i dilluns per tal d'emetre Oik mentns? els dimarts. La decisió va ser molt criticada, però l'espectador s'hi ha acostumat.

Dilluns venç diumenge

Ventdelplà ha aconseguit remuntar les audiències dels diumenges a la nit, una franja tradicionalment molt complicada per a TV3. A canvi, però, la franja dels dimarts s'ha enfonsat. A més, les audiències dels capítols de diumenge, tot i que són bones, són clarament inferiors a les que s'obtenen dilluns. Així, durant el març, per exemple, els cinc capítols de diumenge van tenir una mitjana de 582.000 espectadors i un 18,7% de quota, dades inferiors en gairebé 140.000 persones i en més de quatre punts a les dels cinc capítols del dilluns (721.000 i 22,8%).

La segona fase del canvi és ara. Coincidint amb la Setmana Santa (dilluns de Pasqua hi ha cinema) i per deixar els dilluns a Casal rock (estrena el dia 20), TV3 compleix finalment el propòsit de passar Ventdelplà a una única emissió setmanal. La cadena originàriament ja havia previst fer-ho al febrer, data d'estrena inicial d'Infidels, que s'havia pensat per a la nit dels dilluns. La nova sèrie, però, es va endarrerir i al final es va situar als dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.