Comunicació

El que amaguen les xifres econòmiques del PP, a El Punt Avui Televisió

El professor Josep Manuel Comajuncosa farà una anàlisi al programa ‘L'illa de Robinson'

Examen del pla d'estabilitat i de les previsions de creixement

El Consell de Ministres d'Espanya va donar a conèixer el 30 d'abril passat el programa d'estabilitat que va enviar a Brussel·les per explicar com pensa reduir el dèficit públic. Aquest informe preveu un creixement global de l'1,2%, cinc dècimes més del que es preveia fins ara.

Després van sortir les dades de l'enquesta de població activa, desastroses, i les previsions de creixement econòmic, en la línia amb el pla d'estabilitat. I també les xifres de l'atur registrat que, tot i ser anèmiques en la seva forma i fons, van servir perquè el govern espanyol inflés pit.

Una part important d'aquest creixement de l'Estat espanyol s'explica per la contribució de Catalunya, tal com queda manifest en diversos informes, que apunten que el nostre país està registrant una afluència turística rècord i un bon ritme d'exportacions.

A més, la gran afluència de capital exterior cap a l'economia catalana, superior a la registrada a l'Estat espanyol, demostra que hi ha una clara confiança en el futur del país, i que als inversors no els espanta, tal com des de Madrid es voldria, la independència de Catalunya.

Malgrat tot, perquè aquest creixement previst es traslladi al conjunt de la població, en forma de creació de llocs de treball, encara hauran de passar molts anys.

El Punt Avui Televisió dedicarà una part de L'illa de Robinson, que dirigeix i presenta Eduard Berraondo, a debatre aquesta qüestió. Quines conseqüències té una millora de l'economia? Aquesta millora és real o s'ha fet alguna maniobra comptable per aconseguir-la? Quina part de la responsabilitat de la millora correspon a Catalunya? Aquesta tendència seguirà en els pròxims anys? Quan es traslladarà al mercat laboral?

Aquestes són algunes de les preguntes que està previst respondre durant el debat, que anirà precedit d'una entrevista amb Josep Manuel Comajuncosa, professor d'economia d'Esade i de la Universitat Ramon Llull.

El professor Comajuncosa és un expert en anàlisi de la política econòmica, el sistema monetari i les crisis financeres. Col·labora a les pàgines de Punt de Vista i d'Economia d'El Punt Avui.

Experiència d'un trastorn

Sergio Saldaña és un jove de 37 anys que pateix el trastorn bipolar, que es caracteritza perquè les fases d'eufòria s'alternen amb les de depressió. El trastorn bipolar té, com d'altres d'aquestes característiques, un tractament adequat, però la seva existència complica molt la qualitat de vida de qui la pateix.

Saldaña va decidir explicar les seves experiències en un llibre. La declaració ‘Tengo trastorno bipolar' del títol va seguit d'un aclariment: ‘Desmitificaciones y anécdotas'.

L'autor serà avui a la primera hora de ‘L'illa de Robinson' per explicar la seva experiència i, per tant, donar una informació que moltes vegades s'escapa quan es busca en els llibres de la psiquiatria més clàssica.

Sergio Saldaña ens explicarà en primera persona les dificultats de la vida quotidiana dels que pateixen aquest o altres trastorns mentals, però també com es van superant aquests obstacles sempre que hi hagi una bona actitud de l'entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia