Comunicació

El Punt Avui engega l'edició de la Catalunya Central

Es posarà en marxa demà i donarà informacions de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès

Aquest serà el sisè projecte territorialitzat que té el diari en funcionament

El diari El Punt Avui continua fidel amb el seu projecte de crear un producte nacional per edicions i demà posarà en marxa la que serà la seva sisena edició al territori català centrada en l'àmbit de la futura vegueria de la Catalunya Central. S'afegeix, d'aquesta manera, a les que ja hi ha en funcionament a les Comarques Gironines, el Maresme, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, la demarcació de Lleida i la de Barcelona. El nou producte, com es fa amb la resta, tindrà un espai de cinc planes diàries amb informacions i serveis que afecten les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès. A banda, tindrà una portada pròpia en què es destacaran els principals temes d'aquest territori, seguint amb la tradició d'acostar al lector la informació de proximitat. Tot plegat, combinat amb les informacions d'àmbit més general –nacional i internacional– que es poden trobar a les seccions de Nacional, Europa-Món, Punt de Vista o Cultura-Espectacles i que sortiran destacades normalment a la contraportada. No obstant, en funció dels criteris periodístics de cada dia, les dues portades es poden intercanviar. El volum d'informació que es genera en les altres cinc edicions es podrà trobar en un resum de les notícies més destacades en dues planes al final de la secció de Nacional. D'aquesta manera, es manté l'esperit d'apostar per la informació local de l'antic diari El Punt i per les notícies nacionals de l'Avui, amb una línia editorial catalanista clara.

L'obertura de la nova edició de la Catalunya Central no és una casualitat. Forma part del pla de l'empresa editora d'El Punt Avui, Hermes Comunicacions, de crear un diari nacional per edicions. El projecte preveu que en el futur hi pugui haver fins a pràcticament una trentena d'edicions territorialitzades a tot Catalunya. De fet, un equip comercial fa mesos que treballa en la posada en marxa del nou producte a la Catalunya Central i hi ha també un equip de periodistes formats a El Punt Avui per tirar-ho endavant. Però el projecte va més enllà i també s'ha tancat la col·laboració de mitjans locals que, des dels seus territoris, completaran la informació. És el cas dels acords a què s'ha arribat amb Bífidus Produccions (a la comarca del Berguedà), Infoanoia.cat (Anoia) i TLB Grup (Bages i Moianès). Col·laboracions que donen un plus d'expertesa des del coneixement del territori.

A banda de la informació local, cada dia amb el diari es continuarà repartint L'Esportiu –el diari d'esports en català–, els divendres hi haurà la secció Sortim –amb els principals actes de festes i tradicions que es fan aquell cap de setmana a la zona, així com la tria d'altres en l'àmbit dels Països Catalans– i els diumenges es lliurarà alternativament un dels quatre suplements tradicionals del diari: la revista de reportatges i entrevistes en profunditat Presència, el Barçakids per als més menuts i els suplements L'Econòmic i Cultura, dedicats a les novetats en el món econòmic i cultural.

LES XIFRES

6
edicions
tindrà El Punt Avui en funcionament, després de la posada en marxa demà de la de la Catalunya Central.
169
municipis
formen part de l'àmbit d'influència de la nova edició, distribuïts en sis comarques.
4
suplements
es reparteixen alternativament els diumenges: Presència, L'Econòmic, Barçakids i Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia