Art

Art cooperatiu a Celrà

Rita Andreu i Olga Taravilla inauguren Cultural Rizoma, un espai expositiu i d’activitats culturals, amb la intenció d’arrelar-se i de crear una xarxa artística

‘Rizoma’ fa referència a una noció botànica d’una tija de plantes que creixen horitzontalment

Cultural Rizoma SCCL és una cooperativa de treball associat fundada per Rita Andreu i Olga Taravilla que va néixer amb l’objectiu de desenvolupar, fomentar i promocionar projectes culturals i artístics. Demà, dissabte, obrirà un nou local a Celrà, on a banda d’instal·lar la seva oficina es vol que al mateix temps sigui un espai per generar i difondre el pensament i la cultura contemporània. El primer pas: donant forma a una programació estable d’exposicions i activitats.

La primera exposició programada del 25 d’agost a l’11 d’octubre s’articula a partir d’un conjunt de peces que formen la col·lecció de les fundadores de la cooperativa: Rita Andreu i Olga Taravilla. Una col·lecció autodefinida com a “incompleta”, però que en certa mesura permet de construir un relat a partir de relacions i afinitats. En un intent de classificació, la col·lecció podria iniciar-se cronològicament l’any 2014 amb la peça Actions in between the rescue, de l’Azahara Cerezo. En aquests darrers quatre anys, s’han incorporat peces regalades, fruit d’intercanvis i comprades. També configuren la col·lecció, però, rebuigs i fragments resultants de la descomposició d’algunes obres que conservats durant un llarg període de temps han acabat adquirint el mateix sentit i valor que qualsevol altra peça.

La inauguració tindrà lloc a les set de la tarda a la plaça de l’Església, 8, amb una festa que inclourà l’actuació de Malas Hierbas Dj (Jordi Mitjà).

El nom de la cooperativa, com expliquen les seves fundadores, respon a una declaració d’intencions i a una metodologia de treball concreta. “La paraula cultura ens relaciona amb un sector: la cultura. Entesa com a eix transversal que pot incidir en molts altres àmbits. Rizoma és una noció de botànica que es refereix a la tija subterrània d’algunes plantes que creixen horitzontalment respecte a la superfície del sòl. Els filòsofs Deleuze i Guattari utilitzen aquest terme per a denominar un model d’estudi del coneixement en el qual tots els elements estan en condicions d’influir en els altres. Qualsevol punt del rizoma pot ser connectat amb qualsevol altre i permet de crear xarxa”, remarquen.

Rita Andreu i Olga Taravilla hi afegeixen que amb aquesta declaració d’intencions el que els agradaria és “créixer amb altres persones amb la mateixa visió i passió” de la seva mirada “envers el món”. “Ens agrada aprendre, créixer i desenvolupar-nos. Sempre de forma horitzontal i amb la idea que allò que denominem cultura és quelcom més que el que podem a vegades imaginar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona