Llibres

Forcano deixa l’Institut Llull

El poeta i gestor cultural Manuel Forcano ha comunicat al seu equip que deixarà el càrrec de director de l’Institut Ramon Llull (IRL), que ocupava des del març del 2016, per dedicar-se al seu ofici d’escriptor i traductor, i que en una reunió al final de mes serà elegit el seu substitut, una dona.

Fonts de la institució van indicar a Efe que pel pròxim 26 de setembre està convocada la reunió de la junta rectora en la qual es donarà a conèixer el nom de la persona que el substituirà.

Durant el període en el qual Forcano ha exercit el càrrec, Catalunya i les Balears van ser les convidades a la 54 edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, Barcelona va ser la ciutat convidada de la Biennal d’Arquitectura de l’Argentina i el cinema català va ser el convidat d’honor, el 2017, del Festival Internacional de Cinema de Guadalajara (Mèxic). Nascut a Barcelona el 1968, és doctor en filologia semítica per la Universitat de Barcelona, ha estat professor d’hebreu i arameu i és un gran coneixedor de la cultura hebrea i àrab perquè, abans d’exercir la docència, es va formar a Israel, Síria i Egipte.

Com a poeta, Forcano ha publicat llibres com Les mans descalces, Corint, Com un persa i Llei d’estrangeria, i en l’àmbit de l’assaig és autor d’obres com Al fil de l’espasa. Les croades vistes pels jueus i Història de la Catalunya jueva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia