Llibres

Una carta a la boira

L’escriptor Javier Correa (Badalona, 1971) ha estat seleccionat amb la seva primera novel·la, Sombras de niebla, com a finalista en la categoria de ficció contemporània dels VI Premis Círculo Rojo, que es lliuraran demà a l’auditori de Roquetas de Mar (Almeria). És una gran trobada literària, a la qual assistiran 1.200 persones, entre elles els 36 escriptors nominats en les 12 categories dels guardons. Círculo Rojo és una de les editorials especialitzades en autoedició que més títols publica a tot Europa, inclòs el debut de Correa.

Amb formació en el món del dret, l’economia i l’empresa, Javier Correa va treballar durant vint anys com a directiu en diverses empreses. “Quan va morir el meu pare, vaig fer una remodelació vital: abans em plantejava la vida com si no hi hagués un demà i m’atrapava la rutina del dia a dia. Ara em dedico a l’escriptura i a la docència i és molt més gratificant i enriquidor”, diu Correa. El seu debut en la novel·la, que ja va per la tercera edició, també mostra en un dels protagonistes, director d’una important empresa, un dràstic canvi de vida: abandona la seva família i el seu treball de la nit al dia per anar a l’Àfrica. Però abans demana al seu germà que guardi una misteriosa carta lacrada durant trenta anys, abans de lliurar-la a la seva dona. “Jo acabo d’aterrar a la literatura, però tinc molt clar que escriure només té sentit per a mi si aconsegueixo fer reflexionar el lector”, diu Correa, que aviat també estrenarà la seva primera obra de teatre, De pares n’hi ha dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.