Art

Escoltar les pedres

L’artista barceloní Marc Larré guanya la 22a Beca Internacional de Primavera d’art de l’Escala

L’artista barceloní Marc Larré ha estat escollit guanyador de la 22a Beca Internacional de Primavera de l’Escala, a la qual s’havien presentat un total de 32 treballs. Larré, que ha concorregut a diverses exposicions i beques nacionals i internacionals al llarg de la seva carrera, ha guanyat amb el projecte Contactos, que desenvoluparà a l’Escala en una estada de tres mesos que començarà l’1 d’abril.

“La idea es realitzar un treball que sigui un homenatge i una celebració de la tensió entre el que les coses representen i el que les coses són”, ha explicat l’artista, que continua: “Això es materialitza en una proposta que busca contraposar, per una banda, la càrrega simbòlica recollida en els emblemes, els monuments, els carrers i les pedres, i per l’altra, l’ús que d’aquests elements es fa en la realitat.” A efectes pràctics, aquesta idea es materialitza en peces “realitzades a partir de la transferència de superfícies per mitjà de la pressió amb els dits sobre un suport de paper”, que donen lloc a “un retrat polifacètic de la ciutat a partir d’un catàleg de rastres, empremtes, col·lisions, imatges i correspondències”.

El jurat, format per Josep Maria Simón, Xavier Aquilué, Enric Tubert, Cristina Masanés i Natàlia Chocarro, també ha tingut en compte en el seu veredicte la previsió de Larré de fer diversos tallers per mostrar el seu procés de treball.

En aquesta edició, han estat escollits també com a finalistes els projectes Sobre l’inefable, de Laia Novés, i Empúriapolis, d’Eduard Valderrey. La Beca de Primavera té com a premi principal una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, on el guanyador pot desenvolupar el projecte creatiu presentat, i una ajuda de 2.500 euros per a les despeses. El premi també preveu la realització d’una exposició a les sales d’exposicions de l’Escala el mes posterior a la finalització de la beca i una altra l’any següent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona