Arts escèniques

Arts escèniques

De l’escena a la petita pantalla

Resignació i recerca d’alternatives per mantenir activitats i poder pagar artistes i tècnics

L’excepcionalitat teatral ha durat quatre dies ben comptats. El confinament a totes les activitats teatrals ha frustrat de nou la voluntat del sector d’anar aixecant els telons, fet que es considerava insuficient per rendibilitzar les funcions, però es confiava a poder anar obrint de mica en mica. Aquest cop els teatres ja havien previst alternatives, a diferència de la sorpresa del març passat: el TNC, el Lliure i el Temporada Alta, per exemple, ja tenen previstes versions en streaming i enregistrades (que es podran emetre els propers dies). Tot i això, com advertia Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, “el teatre és presencial” i mai s’hi voldrà renunciar per poc que es pugui.

El Liceu estima que aquesta clausura temporal afectarà la resta de funcions de Don Giovanni, l’espectacle Sis Solos Soles, el concert De Carmen Amaya a Estrella Morente i la funció d’El Petit Liceu d’Allegro Vivace. També es veuen afectats el Malandain Ballet Biarritz i l’òpera versió concert Mitridate, re di ponto, perquè tot i estar ubicats a la segona quinzena de novembre,les noves mesures n’impossibiliten les respectives estrenes per temes de mobilitat o preparació prèvia. Es resituarà Sis Solos Soles i Mitridate, re di ponto.

Per segona vegada La nostra parcel·la i El quadern daurat han quedat aturats per la pandèmia, al Teatre Lliure. També en pateix les conseqüències Malditas plumas, de Sol Picó, al TNC. Ahir es va estrenar La dona trencada i, en principi, hi haurà possibilitat de fer la darrera funció de Solitud a Stromboli. El Temporada Alta preveu que l’aturada no s’allargarà més de 15 dies. Amb aquesta previsió, provaran de programar algunes peces més endavant (tot i que no allargaran el festival més enllà de mitjans de desembre) i, en altres casos, el presentaran gravat o en streaming, un comodí que es guardaven per si la situació tornava a empitjorar. El TNC activarà les edicions per emetre el més aviat possible els materials editats dels únics espectacles que s’han programat aquesta temporada: Decameró, Ahir i La dona trencada. El Teatre Lliure s’espera a fer declaracions a veure en quins termes s’anuncia el tancament en el Diari Oficial de la Generalitat tot i que ja disposava de la línia de produccions digitals a la Sala online.

Sunyer s’ha compromès que puguin cobrar tots els artistes que tenien produccions al festival, perquè entén que cal reduir la precarietat d’artistes i tècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona