Les pintures de la galeria daurada del Palau dels Borja es restauraran amb una aportació de l'Estat

La subvenció del govern central suma més d'un milió d'euros per al cinquè centenari mentre la Generalitat Valenciana encara no s'implica

El Ministeri de Foment, a través de la partida pressupostària de l'1% Cultural que el Govern d'Espanya destina a la restauració del Patrimoni, subvencionarà amb 285.991 euros els treballs de recuperació de les pintures de la Galeria Daurada del Palau Ducal. Esta nova subvenció del Govern d'Espanya de recolzament al Vé Centenari del Naixement de Francesc de Borja que Gandia celebrarà en 2010 se suma a la primera aportació que el Ministeri de Foment ha realitzat mesos enrere de 802.000 euros per a la restauració de la coberta i de les façanes de la Galeria Daurada, i que porten el seu ritme normal d'execució.

L'Alcalde també ha anunciat que la Diputació de València ha mostrar el seu interés en participar en la celebració del Vé Centenari amb una subvenció de 60.000 euros per a restaurar la Santa Capella de sant Francesc de Borja.

Segons ha explicat José Manuel Orengo, «s'ha complit de llarg el compromís fet fa dos anys a Gandia per la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, de participar en la restauració del Palau Ducal». Amb esta nova subvenció en la millora del patrimoni, el Govern d'Espanya està invertint 1.088.132,46 euros en diverses obres de restauració de la casa natal de Francesc de Borja, epicentre de la celebració de l'Any Borja de 2010.

L'Alcalde ha afirmat que «ara li demanem a la Generalitat que sume un milió d'euros més que ens falten a la restauració del Palau Ducal, amb la qual cosa tindríem cobert el pressupost de les intervencions que necessita este edifici». Unes declaracions que se sumen al fet que no se contempla cap escenari en el qual el Govern dels valencians no estiga present de manera activa en la celebració dels 500 anys del naixement de Francesc de Borja, mentre es compta amb el suport de la Casa Reial d'Espanya i del Vaticà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA