L'inici de l'any Borja marca a Gandia la programació cultural del mes de gener

El mes de gener cultural de Gandia té un clar protagonista: l'inici del V Centenari del Naixement de Francesc de Borja, també conegut com l'Any Borja.

Després dels concerts de Llorenç Barber i Jordi Savall, la programació del Centenari continua amb més actes relacionats amb el patró de Gandia. El mes important, sens dubte, serà l'estrena de l'anomenada Cavalcada dels Clàssics, a càrrec de Pluja Teatre, el proper dissabte 23. Una desfilada colorida i multitudinària dels personatges més històrics de Gandia.

Però el Sant Duc està present a altres actes de la programació del mes de gener. El proper dimarts 12 de gener, la Casa de Cultura Marqués González de Quirós serà l'escenari on es presentarà Les petjades de Francesc de Borja: un viatge pels arxius de Barcelona, Toledo, València i Gandia, un documental produït per l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques de Gandia (IMAB) i Gandia Televisió on es resumeix la vida del Sant com a Duc de Gandia, Virrei de Catalunya i jesuïta.

Tres dies més tard, el divendres dia 15, la sala Coll Alas inaugura una nova exposició, dedicada en aquest cas a Francesc de Borja. Es tracta de Els Borja: cartes de família, una col·lecció on l'artista Santiago Mollà mostra la seua visió més personal sobre el patró de Gandia.

Però la programació cultural del mes de gener va més enllà del V Centenari. Amb el mes de gener, com cada any, arriben els porrats. I el que obri el calendari a Gandia és el de Beniopa, dedicat a Sant Antoni.

El cap de setmana del 15 al 17 de gener, aquest districte gandià s'engalanarà de festa per oferir un mercadet típic, benedicció d'animals, mostres, exposicions de vehicle antic, de motocicletes, de fotografia, i un llarg etcètera.

A més a més, la programació teatral del Serrano tampoc descansa. Aquest mes, el teló de la Sala A s'obrirà per a dos comèdies ben diferents. Primer, aquest divendres 8, Bitò Produccions, el Centro Dramático Nacional i Teatre Nacional de Catalunya presenten el seu espectacle Una comèdia espanyola, de Yasmina Reza i dirigida per Sílvia Munt.

Ja a finals de mes, el dissabte dia 30, els madrilenys Yllana tornen a Gandia amb el seu humor mut per presentar el seu espectacle Brokers.

I com cada mes, el Serrano seguirà oferint les seues tradicionals programacions cinematogràfiques, tot i que aquest mes, el Cinema Familiar presenta una novetat important i afegeix una sessió més a les 16.30 hores. A més a més, l'acord de col·laboració que l'Ajuntament de Gandia manté amb l'entitat Bancaixa, apropa a Gandia les projeccions dels curtmetratges que han participat a les darreres edicions dels Premis Bancaixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic