Música

festival musical

Arts d’Estiu guanya públic i busca un escenari definitiu

El festival augmenta en 2.000 persones i assoleix la xifra de 13.000

Els organitzadors reclamen un espai fix

Un cartell d’artistes de primera fila, serveis complementaris als concerts com ara espais de trobada, un espai nou que ha estat tot un descobriment. La setena edició del festival Arts d’Estiu de Pineda ha convençut tothom amb una resposta global de 13.000 persones, 2.000 més que l’any passat i algunes cites on s’han pràcticament exhaurit les entrades, com ara les de David Bisbal i Rosario. Amb un balanç tan positiu, però, els organitzadors ja fixen la mirada en l’any vinent, on el principal objectiu a aconseguir és un espai definitiu. “L’escenari d’aquest any, que no convencia tothom, ha estat una bona aposta, però treballem per buscar el nostre lloc al municipi”, diu el director artístic, Xevi Gómez, que hi afegeix: “Per poc que puguem hem de lligar amb l’Ajuntament un indret definitiu”, i recorda que en aquesta edició s’estrenava l’escenari després d’abandonar el pati de l’escola Sant Jordi, on les costures de la capacitat ja no donaven més de si.

Gómez es mostra molt satisfet amb el resultat global d’un festival “amb cara i ulls i una programació que no té res a envejar a la d’altres cites musicals amb més recorregut”. Destaca i elogia la feina feta per la cinquantena de voluntaris, “sense ells no seria possible”, i la resposta de les empreses que hi han col·laborat tant com a patrocinadors com per completar gastronòmicament l’oferta dels concerts.

Amb un pressupost que ja s’enfila fins als 600.000 euros –amb aportació inclosa de les administracions de 110.000 euros–, el futur de l’Arts d’Estiu “continua passant per lligar actuacions de primera línia d’àmbit espanyol i català i buscar l’equilibri entre els diferents gèneres, amb picades d’ull a altres disciplines artístiques com poden ser la màgia o els monòlegs”. “Ara és el moment de fer un balanç acurat de com ha anat tot i començar a lligar els pròxims concerts”, assenyala Gómez.

LA XIFRA

600.000
euros
és el pressupost del festival Arts d’Estiu, del qual 110.000 euros els aporten les administracions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia