Música

festival musical

El 29è Jazzèbre estableix més ponts que mai

El festival musical de Perpinyà arrenca demà amb una programació que inclou concerts a Girona i el Pertús

Que la música no té fronteres, a Perpinyà s’ho agafen al peu de la lletra. El 29è Festival Jazzèbre , que tindrà lloc del 23 de setembre al 22 d’octubre, aposta un any més per una programació diversificada on el gènere del jazz s’expandeix per abraçar altres formes musicals, també superant el seu abast de repercussió, més enllà de la seu central, Perpinyà, per arribar a altres poblacions de la Catalunya del Nord i més enllà de les divisòries estatals, celebrant concerts fins i tot a Girona –en col·laboració amb el Festival de Jazz de Girona– i al Pertús.

Una vocació “transfronterera” i “nòmada” –com li agrada reivindicar al seu director, Yann Causse– que ve de lluny i que ara més que mai és palpable en la programació d’un total de 25 concerts. El festival arrenca amb un doble concert que tindrà lloc a la Casa Musicale de Perpinyà demà divendres, a càrrec de Giulia Valle Trio i Sylvain Rifflet, i dissabte amb l’actuació de Martí Serra i Ferdinand Doumerc Mowgli, en aquest cas a la plaça dels Jurats (21 h) i dins la programació del Girona Jazz Festival. Dos concerts inscrits en la secció que es denomina Jazz Pon-T i per als quals s’ha habilitat un bus Girona-Perpinyà i Perpinyà-Girona (5 euros) per poder-los disfrutar.

Amb aquest tret de sortida el festival encadenarà fins a un total de 25 concerts en una edició que, en paraules de Causse, “tant escruta els corrents de creació del jazz contemporani com els dels joves músics emergents, al costat de caps de cartell de renom mundial”. També, com remarca, “mirant de no descuidar les músiques de repertori, però sobretot explorant les connexions entre el gènere jazzístic i les músiques del món”.

Així, a més de les actuacions de Youn Sun Nah, Brotherhood Heritage, Mark Tompkins, Sarah Murcia, Emile Parisien, Vicent Courtois, Tigran Hamasyan, Roberto Negro, Théo Ceccladi, Sylvain Rifflet, Pierre Durand i Ari Hoenig, entre molts altres, també destaquen els quatre pícnics musicals concebuts “per reduir encara més la distància entre els artistes i el públic”. El primer es farà aquest diumenge a Portvendres (10.30 h); el segon, al Fort de Bellegarde al Pertús (1 d’octubre); el tercer, a Sant Cebrià de Rosselló (8 d’octubre), i el quart, a Montoriol (15 d’octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda