Es presenta l'últim volum de «Balls i danses de les comarques de Tarragona»

La Diputació de Tarragona ha presentat l'últim volum de la col·lecció Balls i danses de les comarques de Tarragona, que està dedicat a les comarques del Baix Penedès i el Tarragonès. D'aquesta manera, es culmina un estudi etnològic, obra de Josep Bargalló, sobre 360 variables de la dansa que s'han ballat en més 300 pobles de la demarcació.

La presentació del llibre va tenir lloc diumenge a l'auditori del conservatori de Vila-seca i va ser a càrrec de Joan M. Pujals, que va impulsar la col·lecció l'any 1991 quan era president de la Diputació. Josep Bargalló va destacar que quan va començar l'obra el seu objectiu era «recollir tot el que quedés en la memòria d'antics dansaires perquè en quedés constància per sempre». De fet, l'any 1984 només hi havia dos balls catalogats a la demarcació. A més, va assenyalar que aquest treball de camp ha servit també perquè es recuperessin una cinquantena de danses incloses en la col·lecció. Josep Bargalló (Reus, 1931) ha dirigit i fundat molts grups de dansa com els de Riudoms, Mont-roig, Vila-seca, Reus i Falset. Ha escrit molts estudis i llibres sobre el folklore dels pobles de la demarcació de Tarragona, i d'arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA