Teatre

L’ànec Salvatge’ dirigida per Julio Manrique i ’Scaramouche’ de Dagoll Dagom triomfen als Premis Butaca

Lluís Homar, millor actor pel seu paper a ’Ricard III’, i Ariadna Gil, millor actriu per ’Jane Eyre: una autobiografia’

’L’ànec salvatge’, dirigit per Julio Manrique, amb tres guardons, i el musical ’Scaramouche’ de Dagoll Dagom, amb sis, han estat aquest dilluns els grans triomfadors dels XXIII Premis Butaca, que s’ha celebrat enguany al Mercat de les Flors.

’L’ànec salvatge’ ha aconseguit els guardons al millor muntatge teatral, millor direcció per Julio Manrique i escenografia, mentre que ’Scaramouche’ s’ha endut el premi a millor musical, millor actor en un musical per Ivan Labanda i actriu, per Ana San Martín, vestuari, caracterització i composició musical.

Pel que fa als millors actors, ha estat guardonat en aquesta categoria, Lluís Homar pel seu paper a ’Ricard III’ i Ariadna Gil per ’Jane Eyre: una autobiografia’. Una de les reclamacions més reiterades als discursos dels premiats és una major presència femenina a les arts escèniques.

Premi honoròfic per Flotats

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya han concedit en aquesta edició el Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran a l’actor i director Josep Maria Flotats, “en reconeixement a la seva trajectòria, aquí i fora del país, portant el talent català al món i per la seva aportació i expertesa en la construcció d’una estructura de teatre públic de país, tant en la seva etapa al capdavant de la Companyia Flotats al Poliorama com en l’inici del TNC”.

“No em retiraré”, ha destacat Flotats al recollir al premi. Segons ha manifestat, un premi com aquest l’obliga a un mirar enrere, però ha reconegut que mirar enrere no li ha agradat mai, ja que prefereix mirar el present per construir el futur i vol que el teatre català tingui futur i ha assegurat que hi col·laborarà per aconseguir-ho. “Em fa feliç aquest premi”, ha assenyalat un emocionat Flotats, qui ha apuntat que “és injust rebre el premi que porta el nom d’una de les nostres més grans actrius que avui hauria de ser aquí perquè era més jove que jo. Comprendreu que estigui emocionat per aquesta raó”, ha afegit.

Sense números musicals

Com ja es va anunciar, la cerimònia d’entrega dels Premis Butaca de teatre no ha comptat aquest any amb els números musicals com a protesta pels empresonaments de diversos consellers de la Generalitat després de ser destituïts en aplicació de l’article 155 i dels presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Tot i la suspensió dels números musicals, la gala comptarà amb una orquestra en directe de 22 músics dirigida per Xavier Torras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA