Circ

Cultura

Cirque du Soleil buscarà nous talents a Girona

Farà un càsting el 26 de febrer aprofitant la carpa del Festival del Circ Elefant d’Or

És la primera vegada que la companyia canadenca s’associa a un esdeveniment circense

Encara no ha celebrat la primera edició, i el Festival del Circ Elefant d’Or de Girona comença amb bon peu. Paral·lelament a aquest esdeveniment, que portarà a la capital gironina alguns dels números circenses més espectaculars del moment, Cirque du Soleil ha escollit la ciutat per fer-hi el que, de moment, és l’únic càsting d’acròbates que la companyia canadenca ha programat a Europa el 2018. La resta d’audicions anunciades per Cirque du Soleil –i que són per altres especialitats– es faran a Austràlia, com es pot comprovar al seu web.

L’anunci, que es va fer oficial ahir, ha estat ben rebut pel director del festival, Genís Matabosch: “És un somni que no esperàvem. I més, sent tan joves, perquè el certamen arribarà el 2018 a la setena edició, però arreu del món hi ha quinze festivals internacionals de circ que se celebren des de fa més anys.” Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat que es tracta d’una “fita única” i un “honor” poder relacionar el nom de la ciutat amb el de Cirque du Soleil.

Certament, aquesta és la primera vegada en la història de la companyia Cirque du Soleil que s’associa a un esdeveniment de circ per fer els seus càstings. A més, és el primer cop que s’escull també una ciutat mitjana europea per fer-los, ja que anteriorment s’havien fet audicions a Berlín, París i Madrid.

Concretament, els càstings es faran el dilluns 26 de febrer al matí, abans de la celebració al vespre de la gran gala final del festival gironí, sota la carpa instal·lada al Camp de Mart de la Devesa. Per intentar accedir al càsting , és imprescindible enviar un vídeo on els aspirants apareguin entrenant-se o durant un espectacle.

Els organitzadors calculen que, de les 250 candidatures ja preseleccionades –al novembre es va obrir el termini–, s’espera arribar cap a 500. A partir d’aquí, Cirque du Soleil farà una selecció d’entre 25 i 30 números que s’hauran d’exposar en viu.

El conseller principal de càsting de Cirque du Soleil, Philippe Agogué, subratlla que el principal objectiu del càsting és “trobar i confirmar nous talents” que passin a formar part de la “borsa” per als nous espectacles de Cirque du Soleil. A més, també hi ha la possibilitat que alguns dels que s’hi presentin ja en surtin amb un contracte sota el braç. Agogué, fent un símil amb el nom de la companyia, ha manifestat sentir-se “content de poder aportar llum” al festival gironí.

La relació entre Cirque du Soleil i el Festival de Circ Elefant d’Or ara s’intensificarà, però no és nova. Tant Philippe Agogué en altres edicions com aquest any el seu company d’equip de selecció Pavel Kotov han format part del jurat del festival gironí.

LES XIFRES

12.000
entrades ja ha venut el Festival del Circ Elefant d’Or, que tindrà lloc del 22 al 26 de febrer
22
espectacles com ‘Totem’, ‘Amaluna’, ‘Crystal’, ‘Kooza’, ‘Varekai’... ha anunciat Cirque du Soleil pel 2018


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC