Art

pintura

homenatge institucional

Santa Coloma homenatja Beulas amb una exposició

La mostra temporal ‘Donació 06. Beulas’, amb 33 obres de l’artista, s’inaugurarà dissabte a la Casa de la Paraula

L’Ajuntament signarà un acord amb el CDAN d’Osca per difondre la seva obra

L’exposició temporal Donació 06. Beulas s’inaugurarà dissabte a les dotze del migdia a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, per homenatjar l’artista colomenc Josep Beulas Recasens (Santa Coloma de Farners, 1921-Osca, 2017) mig any després de la seva mort, el 3 d’agost passat. L’exposició, que es podrà visitar fins al 28 de febrer, inclou 33 obres de diverses tècniques –olis, aquarel·les, serigrafies, gravats i carborúndums– que Beulas va donar al Centre d’Art i Natura ( CDAN ) d’Osca, institució que, juntament amb la Fundació Beulas, amb seu a la mateixa ciutat, és dipositària del llegat artístic i documental del pintor. De fet, el títol de l’exposició fa referència a la sisena donació que Beulas va fer al CDAN, amb obres només seves, datades entre els anys 1949 i 2000. Les anteriors donacions van ser d’obres d’altres autors, molts d’ells amics seus, que Beulas i la seva primera esposa, María Sarrate, havien col·leccionat, així com també obres de l’època de formació del pintor i part del seu arxiu fotogràfic i documental. Les obres de Beulas incloses en aquesta sisena donació són fonamentalment paisatges: espais rurals oberts que, sobretot en la darrera etapa de la producció artística de Josep Beulas, es caracteritzen per una gran sobrietat i una reducció del tema que l’acosta gairebé a la pura abstracció.

En l’acte d’inauguració de l’exposició hi intervindran l’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, i el director del CDAN, Juan Guardiola, i també hi assistirà la vídua del pintor, Quimeta Camí. Durant l’acte s’anunciarà que l’Ajuntament de Santa Coloma i el CDAN treballen per signar un acord de col·laboració que compromet totes dues institucions a difondre l’obra i el llegat artístic del pintor, fill predilecte del municipi selvatà des del 1983.

Josep Beulas també va donar a Santa Coloma una important col·lecció de les seves obres. L’any 2012 es va organitzar una exposició a la Casa de la Paraula com a homenatge a l’artista i mostra d’agraïment. Aquest fons és dipositat a la Casa de la Paraula “com a testimoni del lligam i estima del pintor per Santa Coloma i com a element enriquidor del patrimoni artístic del municipi”, segons el comunicat en què s’anuncia la primera exposició pòstuma de Beulas a la seva localitat natal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic