Música

Constan presenta ‘L’abric dels seus hiverns’ a Olot

El músic olotí, exmembre de Pols i altres formacions, debuta en solitari amb un disc que inclou 13 cançons compostes durant set anys

Avui actua a l’ermita de Sant Francesc del volcà Montsacopa

“Totes les cançons del disc han estat compostes al llarg d’un cicle de set anys i, de fet, l’ordre en què apareixen en el disc és el mateix en què van ser creades, de manera que el resultat final és com un itinerari emocional: es va desgranant, cançó per cançó, aquesta etapa de la meva vida”, explica el compositor, guitarrista i cantant olotí Constan Fernández, que després de més de 20 anys d’experiència en diferents àmbits de l’escena musical, debuta ara en solitari amb L’abric de set hiverns ( Segell Microscopi ), un disc molt personal, que signa només amb el seu nom propi: Constan. Aquest vespre el presentarà en un concert a l’ermita de Sant Francesc, al volcà Montsacopa d’Olot (19 h, 7 euros), acompanyat per Manel Gaspar al piano i Miquel Grifell a les guitarres.

“Buscava algun lloc amb un cert encant i que no fos gaire gran –a l’ermita hi ha lloc per a unes 80 persones– perquè vull que el concert sigui una experiència per a la gent, i també perquè no em veia tocant unes cançons tan íntimes en una sala de concerts”, explica Constan . De fet, la seva pròxima actuació tindrà lloc el 25 de gener a l’estudi de gravació Rosacruz , que dirigeix Daniel Cros a Barcelona, i el dia 1 de febrer Constan oferirà una altra presentació a la botiga Moby Disk Records , de Girona. En directe, pot actuar en diferents formats, també tot sol o amb un sextet.

Constan ha format part de diversos grups de pop-rock com ara Confidente, La Bander i Hoy No Es Sábado. També ha actuat amb formacions corals com ara Tutti Quanti (Músics Associats de la Garrotxa) i el Cor de Vallferosa, que va acompanyar Lídia Pujol en alguns concerts de la gira Iter Luminis. A més, Constan també ha col·laborat amb la companyia Cirquet Confetti, en el seu espectacle Marisol; amb el grup de mantres Karuna, i amb el grup gironí Ca Vell, en el seu últim disc, Culpes perdonades. Aquest músic polifacètic també va compondre i interpretar la música de l’espot publicitari d’Olot Televisió, el 2016. En els últims anys, però, ha invertit bona part de la seva creativitat en el grup Pols, amb el qual va gravar el disc Senyals de vida (2014) com a compositor, guitarrista i cantant. “Quan es va desfer el grup vaig veure que, si volia fer alguna cosa en la música –i no parlo de tenir èxit, sinó de mostrar el meu treball als altres– ho havia de fer en solitari. En tot cas, la majoria de les cançons de L’abric de set hiverns ja les havia tocat amb Pols, i tot i que al principi volia fer un disc totalment acústic i despullat, després trobava a faltar en determinades cançons alguns elements com ara la bateria”. Per tant, a més de Manel Gaspar (piano i teclats), en el disc també toquen Jordi Carles (guitarres), Robert Fàbrega (piano), Franco Molinari (contrabaix), Ricard Vives (baix), Rubén Berengena (bateria i percussió) i Joan Bardulet (trompeta i violí). A més, l’últim tema del disc, Despertant records, és una gravació inèdita de Pols al complet. Constan va fer aquesta cançó per al seu cosí, l’artista Rafel d’Olot, que pinta quadres en relleu perquè les persones cegues puguin gaudir també de l’art pictòric. Tornant al principi, Constan remarca que el seu itinerari emocional i musical pot ser compartit per qualsevol persona: “Parlo de sentiments que pot tenir tothom. No estem sols.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona