cultura

Homenatge a Palamós a Josep Casas i Busquets

Dues entitats recorden aquest dinamitzador cultural i operador de cinema

El teatre del centre cultural La Gorga de Palamós va ser l’escenari ahir d’un emotiu acte d’homenatge a Josep Casas, dinamitzador cultural, operador de cinema als ja desapareguts cinemes de Palamós i autor de llibres. L’homenatge a Casas, que va néixer a Torroella de Montgrí el 1924 i va morir a Palamós el 2016, ha estat impulsat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava i el Cine Club Bahia. Durant l’acte, al qual van assistir unes 150 persones, es va projectar un documental on es recullen imatges de la vida i les activitats de Casas, així com entrevistes a diverses persones del seu entorn relacionades amb el municipi, com ara els alcaldes Josep Ferrer, Jordi Pallí, Teresa Ferrés i Lluís Puig, que recorden la relació de Casas amb la població, a la qual va arribar el 1955.

Mecànic de professió, va obrir un taller de venda i reparació de bicicletes i motos a Sant Joan de Palamós. Amb motiu de la seva gran afició per la imatge també va exercir la professió d’operador de cinema a les sales de cinema del municipi, i va col·leccionar un gran nombre de programes i cartells de totes les èpoques. Gran aficionat a la filmació en super-8 mm, és autor del llibre Cinema a Palamós, 100 anys, així com de nombrosos reportatges de paisatges, costums i sardanes. Josep Casas va escriure dos llibres més, Poemes a Palamós, il·lustrat a ploma per ell mateix, i Palamós i la sardana, amb motiu de la proclamació de Palamós com a ciutat pubilla de la sardana –la seva altra gran passió– el 1994.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona