la crònica

Petit gran festival

El Racó de la Palma, que ja és prou petit quan no hi ha ningú, es va quedar encara més petit dimecres amb el segon concert del festival de cançó d'autor Autúria de Reus, que va protagonitzar Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien. L'expectativa era màxima per escoltar aquesta banda del Penedès, una de les últimes revelacions de la música catalana, que viu un moment creatiu tan dolç com crític és el que passa la indústria discogràfica. Escoltar la Roig i el seu recital bilingüe francès i català és una delícia. I més al Racó de la Palma que, atapeït com estava de fum de tabac, cerveses i personal divers i variat, semblava un d'aquells caus parisencs on se suposa que fa anys debutaven Jacques Brel, Juliette Greco i altres noms mítics de la chanson. Perquè l'Anna Roig es dedica a fer tres coses (o potser són més, però servidora en tria tres). Primera, revisar temes de la cançó francesa, amb la qual cosa dimecres ens va obsequiar, per exemple, amb La chanson des vieux amants, de Brel, que sempre posa els pels de punta, o amb Poupée de cire, poupée de son, de France Gall, una cançó ieié que havia quedat arraconada al subconscient infantil de la cronista. La segona, presentar temes propis que ara ha recopilat en un disc (que la cronista recomana fervorosament), com Je t'aime, Corro sota la pluja o Trini Sánchez Mata, la història hilarant d'una assassina en sèrie. I la tercera, plantejar un recital teatral on la Roig, amb el seu aspecte estil garçon, interpreta més que canta, amb molta gràcia, les cançons. Però, a més, el grup apropa el francès al públic més jove, un idioma que, encara que ara sembli mentida, era l'únic que s'estudiava al col·legi i a l'institut fins fa no gaires anys. Potser per això la important presència al concert de gent madura, més avesada als je t'aime que als I love you.

Autúria s'ha apuntat un gol en programar la banda i ha demostrat com un festival de curt format i pressupost no ha de ser curt d'ambicions artístiques. Anit, van cantar junts Joan Masdéu i Miquel Abras. I avui ho faran Le petit Ramon i Martí Sales. I dissabte, Sanjosex i El Petit de Cal Eril. I diumenge, Cesk Freixas i Pau Alabajos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles