cultura

CULTURA

Un festival per riure en llibertat

Starbugs, José Malaguilla, Chapertons i The Feliuettes actuaran per Setmana Santa en l’11è Festival Còmic de Figueres

L’antiga presó serà l’escenari de ‘Todos a la cárcel’ i un debat sobre la llibertat d’expressió

El Festival Còmic de Figueres presenta, del 29 de març al 2 d’abril, en plena Setmana Santa, més d’una quinzena de propostes d’humor en una edició marcada pels nous espais. L’antiga presó i l’auditori Caputxins s’uniran a l’Espai Citroën (plaça Catalunya) i La Cate com a escenaris destacats a causa de les reformes que mantenen tancat el Teatre Municipal El Jardí, que ha estrat tradicionalment l’espai principal del festival. També s’han programat activitats a la biblioteca Carles Fages de Climent, al centre cívic Joaquim Xirau i a les escoles Josep Pallach i Parc de les Aigües

La reinvenció forçada del festival també arriba a la imatge corporativa: una pela de plàtan com a metàfora per plasmar que, en comèdia, els accidents sempre són aprofitables.

El festival començarà, el dijous 29, a la biblioteca Fages de Climent amb la presentació del llibre Pepe i jo, en què Joan Lluís Bozzo parla de la seva relació amb Pepe Rubianes. El mateix dia, Starbugs Comedy estrenarà a La Cate Crash Boom Bang!, un espectacle en què es barregen acrobàcia, ball i teatre gestual. La companyia suïssa repetirà funció l’endemà d’aquesta estrena absoluta a l’Estat espanyol.

A La Cate també tindrà lloc, dissabte, Humor de micro, un espectacle de monòlegs en què actuaran quatre humoristes televisives: Yolanda Ramos (Benvinguts a la família), Judit Martín (Polònia), Maribel Salas (Ahí abajo) i Patrícia Sornosa (Late Motiv). Al mateix escenari, els catalans The Chanclettes celebraran, el diumenge 1 d’abril, 20 anys de carrera amb l’espectacle #DputuCool, un divertit viatge psicodèlic.

L’Espai Citroën tornarà a ser la seu dels espectacles gratuïts. Per allà passaran el jove clown portuguès Godot – fitxat recentment pel Cirque du Soleil de Las Vegas– amb el seu espectacle Lullaby, una proposta de clown i teatre físic que s’alimenta de la intensa interacció entre l’artista i el públic; la companyia catalana Chapertons, que presenta els seus millors gags a l’espectacle Rodó, 25 anys de Chapertons, i el Duo Full House amb Action comedy, que combina circ, vodevil i teatre còmic.

Pel que fa a l’auditori Caputxins, The Feliuettes recordaran Cobi,Curro i Naranjito en un espectacle que combina nostàlgia i humor, i José Malaguilla tornarà al festival, després del seu èxit de l’any passat, amb Imprólogo, un espectacle d’improvisació total en què l’actor aconsegueix crear les històries més divertides a partir dels suggeriments del públic.

A més, a l’escola Josep Pallach tindrà lloc el curs de formació El clown a la pista a càrrec d’Anton Valen, reconegut pallasso del Cirque du Soleil; dissabte, Mari Luz Lurbe dirigirà el taller Risoteràpia intercultural al centre cívic Joaquim Xirau, i diumenge, Ananda Das oferirà el curs Ioga del riure a l’escola Parc de les Aigües.

El festival s’acabarà el dilluns de Pasqua amb la jornada més reivindicativa. L’antiga presó acollirà Todos a la cárcel, un espectacle d’esquetxos de la companyia Impro Barcelona, i el col·loqui La llibertat d’expressió, amb la participació d’artistes i periodistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic