Música

Clara Peya no para

La pianista i compositora Clara Peya (Palafrugell, 1986) té una quinzena d’actuacions programades fins a l’1 de juny, però amb formats molt variats: com a part de la companyia Les Impuxibles , que comparteix amb la seva germana Ariadna, té previstos actuacions dels espectacles Limbo i AÜC (El so de les esquerdes), però Peya també té a l’agenda algun concert de piano solo i, sobretot, té pendents els últims concerts de la gira d’ Oceanes (2017), el seu esplèndid darrer disc. De fet, el fi de la gira tindrà lloc l’1 de juny a Luz de Gas, amb tots els músics que l’han acompanyat en aquesta gira de mig centenar de concerts, incloses les dues cantants que s’han anat alternant en els seus directes, Sandra Sangiao i Anna Ferrer.

Aquest cap de setmana, Les Impuxibles porten AÜC (El so de les esquerdes) a la sala La Planeta de Girona, avui a les 21 h i demà a les 18 h (14 euros), i el dissabte 14 d’abril Clara Peya presentarà Oceanes a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, dins les Trobades de Música Mediterrània , amb Anna Ferrer.

AÜC versa sobre tu i sobre mi, sobre nosaltres. Les violències sexuals són invisibilitzades per desconeixement, connivència o horror. Les violències sexuals són diverses i molt més extenses del que volem imaginar.” Així es presenta aquesta obra coescrita i codirigida per Les Impuxibles i Carla Rovira que, amb cinc dones en escena, és “una barreja de llenguatges, de teatre, música i dansa, que tenen la mateixa importància i s’alimenten entre si”, segons explica Peya sobre aquest espectacle punyent, estrenat en el darrer Grec, que el gener vinent arribarà al Teatre Lliure.

Respecte a Oceanes, Peya presenta aquest treball com “un homenatge a través de l’aigua a les dones de la meva vida, que m’han inspirat i en les quals vull emmirallar-me, des de la meva mare i la meva germana fins a les meves amigues i amants”. I per què l’aigua? “Jo sóc de família de mar, el meu pare ha navegat tota la vida, i per a mi és una font d’inspiració molt potent.” D’aquí a un mes, Peya començarà a enregistrar el seu nou disc, que es presentarà el 19 d’octubre a l’Apolo de Barcelona. “Aquest nou disc està pensat com una desconstrucció de l’amor romàntic i està més connectat amb l’entranya que Oceanes”, explica. Al setembre, Les Impuxibles també estrenaran a la Fira de Tàrrega el seu primer espectacle de carrer, que tindrà com a tema central la llibertat d’expressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles