cultura

Al juny, Temps d’Art

Girona agrupa sota un mateix paraigua les activitats i els festivals artístics que tenen lloc el mes del solstici d’estiu amb l’objectiu que l’art i la creativitat facin eclosió

“Un pati llueix, però pot passar desapercebut. En canvi molts patis creen un conjunt molt més rellevant. Així és com va néixer Temps de Flors.” Amb aquest símil, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va anunciar la nova iniciativa que el consistori cova i que, com ahir es va avançar, porta per nom Temps d’Art.

La idea és aglutinar, entre l’1 i el 24 de juny, totes aquelles activitats d’arts visuals de la ciutat sota un mateix paraigua. Una sola proposta que de cap manera ha de fer perdre la personalitat de cadascuna d’elles, com es va remarcar, sinó al contrari: “Crear una acció més potent que pugui atraure més públic a la ciutat de Girona.” I no només això, com va destacar Ribas. El fet que es programi el mes de juny és “per convidar els ciutadans a gaudir de la pràctica artística”.

Entre d’altres objectius, tant el regidor de Cultura i Joventut com també la directora d’El Bòlit, Carme Sais, i el director de l’Escola Municipal d’Art, Jordi Armengol, van manifestar també que Temps d’Art pretén reforçar i potenciar la creació artística, establir un diàleg entre espai públic, art i ciutadania i afavorir la dinàmica cultural de la ciutat vinculada a la creació visual.

Sota un paraigua

Aquesta iniciativa es nodreix d’esdeveniments existents i vinculats a la creació artística, com són el Festival Inund’Art, la mostra creativa d’estiu La Volta, el premi de grafit Lluïment, el premi de pintura Pinzell Cuixart, Urban Sketchers i la Trobada Internacional d’Art a la Natura Art Gavarres-Girona i el Festival Internacional de Land Art.

Mentre s’espera concretar les dates i confirmar la trentena d’activitats programades durant els 24 dies, ja es poden avançar algunes de les propostes. Destaca una actuació lumínica que es farà durant el 9 de juny al parc Central titulada Solstici i que “jugarà amb les palmeres de l’Estació Espai Jove”. Precisament, davant d’aquest equipament tindrà lloc una instal·lació titulada Before I die / Abans de morir vull..., a través de la qual els participants podran escriure en un cub gegant idees al voltant de què volen fer abans de morir. CaixaForum, per la seva banda, ha organitzat una trobada d’Urban Sketchers.

La programació estarà relacionada amb la fotografia contemporània, la pintura grafit, les visites guiades, les exposicions d’art, els tallers i les conferències. Pel que fa les exposicions, destaquen una de fotografia al parc Central, Un món paral·lel, comissariada per Joan Fontcuberta (El Bòlit), una amb les ceràmiques i bronze de Claudi Casanovas (Fundació Valvi) i L’oblit de la forma, a càrrec de Joan Mateu (Casa Pastors).

Eclosió amb sorpreses

En total hi haurà 140 artistes que participaran en el Temps d’Art 2018 durant el mes en el qual, a Girona, “l’art ha de fer eclosió”. “Tot això i més sorpreses que anirem descobrint”, va anunciar Carles Ribas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia