Llibres

El futur dels premis Ciutat d’Olot s’obre al debat públic

L’Institut de Cultura convoca tothom a fer aportacions

No hi ha l’edició d’aquest any en espera de la decisió final

No tocar res o deixar de convocar els premis literaris Ciutat d’Olot, els més antics de Catalunya. Aquest són els dos límits que està disposat a assumir l’Institut Municipal de Cultura de la Ciutat d’Olot (ICCO), tot i que confia que trobarà una fórmula intermèdia més adequada al sector de la creació i al de l’edició literària actuals en català. Per trobar-la i un any després d’haver anunciat que aquesta primavera no hi haurà premis, l’ICCO ha convocat pel dissabte 16 de juny una jornada per repensar aquests premis. Es tracta d’una jornada, que se celebrarà a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa d’Olot (10.30 h), oberta a tothom qui vulgui fer-hi aportacions.

L’acte s’iniciarà amb una exposició a càrrec dels ponents principals, entre els quals hi haurà la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats; el membre i expresident de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Guillem-Jordi Graells; i el cap de l’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Granollers, Albert Soler. És molt probable que també hi assisteixi la flamant consellera de Cultural i directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

Seguidament, s’obrirà el torn de paraula al públic, entre el qual hi haurà persones directament vinculades als premis literaris Ciutat d’Olot. L’objectiu és obtenir una visió tan transversal i àmplia com sigui possible, segons ha remarcat el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga.

Actualment, es convoquen a Catalunya més de 700 premis literaris en un marc en què les noves tecnologies faciliten a tothom que escriu donar-se a conèixer i, a més, hi ha moltes editorials independents. La jornada convocada per l’ICCO, doncs, ha de servir per posar a sobre la taula quina és la fórmula a través de la qual l’Ajuntament d’Olot pot ser més útil per a la creació literària en català. Es tracta de fórmules, com per exemple beques per facilitar que escriptors no professionals puguin agafar una excedència laboral, o promocions d’autors ja editats, entre moltes altres.

Els responsables polítics podran decidir per quina opten després d’analitzar totes les aportacions.

LA DATA

1967
és l’any
en què es va celebrar la primera edició dels premis Ciutat d’Olot, hereus del premi Misión instituït el 1959


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia