Música

Rumba, circ i llibertat

El grup El Cigarrito de Después, amb músics de Girona i Banyoles, està gravant el primer disc, que publicarà a l’octubre i vol presentar amb un espectacle únic

L’espectacle, amb elements de circ i teatre, es podrà veure el 18 d’octubre vinent a Banyoles

“Li cantem al que ens surt i ens ve de gust en cada moment. Tenim cançons d’amor i d’altres de més reivindicatives, però no som un grup polític. Més que d’ideologies, som de valors humans”, remarquen els components d’El Cigarrito de Después, un grup que crea la seva particular fusió “partint de la rumba catalana” i que, a més a més, posa en escena les seves cançons, sempre que les circumstàncies ho permeten, amb un espectacle únic que combina música i circ. Aquest grup, format per nou músics de Girona i Banyoles, està enllestint el primer disc, encara sense títol, als estudis Juglans Music , d’Estanyol. Finançat en part gràcies a les aportacions obtingudes a través de Verkami, el disc es publicarà l’octubre vinent, en CD i a les plataformes digitals, i el dia 18 d’octubre el presentaran en directe a les barraques de Banyoles. Prèviament, el dia 1 de setembre, també oferiran una actuació al bar Mam de Banyoles, com a part de les recompenses de Verkami.

Format el desembre del 2013, El Cigarrito de Después està format per Marc Kote Martí (piano), Eloi Martí (guitarra espanyola), Titi (congues), Sergio Palacios (cajón), Eudald Figueres (bateria), Pol Pruneda (baix), Pau Antúnez (trompeta), Erik Sánchez (guitarra espanyola i baix) i Gabriela Fernández, Gabi (veu, flauta travessera i trapezi). Sí, trapezi. Perquè en el seu espectacle més complet, la Gabi canta penjada del trapezi, a uns quants metres sobre la resta de la banda, que també participa activament en una posada en escena força teatralitzada. En la part circense, també hi col·labora Raquel Moreno, amb “les teles, la corda, el trapezi doble i el zapateao”. En directe, també col·laboren sovint amb el clown Marc Alegria.

Actuacions a Alemanya

Aquest espectacle de rumba i circ requereix unes condicions tècniques que no són fàcils de trobar a casa nostra. Sí el van poder representar en tota la seva magnitud l’any passat a la localitat alemanya de Lützel, on tornaran el juny vinent. Altres bolos memorables van ser els de Breda, per al projecte solidari Contaminando Sonrisas, la Fira d’Intercanvi de Mieres i Pineda de Mar, on van guanyar un concurs de nous talents.

Fins ara, El Cigarrito de Después havia publicat una maqueta, Se prende , (2016), amb cinc cançons, entre què la que li dona títol i La rumba catalana, de què també es poden trobar videoclips a Youtube, com també és el cas de la cançó El cigarrito de después , inclosa en el nou disc. El seu primer àlbum inclourà 12 temes propis –“12 temazos”, aclareixen–, en català i en castellà, amb les veus convidades de Jordi Fornells, Pau Ballesteros i Benjamí Bosch en algunes cançons.

Aquest grup assembleari (“potser tot és més lent, però també més pur”) és molt curós de la seva llibertat en qüestions creatives i organitzatives, i per això no tenen mànager ni discogràfica, i són 100% autogestionaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA