Música

Jazzèbre fa 30 anys

Durant tres dècades, el Jazzèbre ha demostrat reiteradament que no creu en les fronteres: ni en les estilístiques –el festival nord-català aposta per un jazz obert als compositors contemporanis i a les músiques del món–, ni en les que imposen els estats, perquè cada any el seu director artístic, Yann Causse, visita Girona per presentar unes programacions sempre interessants. A més, aquest any Jazzèbre celebra la seva 30a edició, i ho fa amb un gran cartell que s’inaugura aquesta tarda als carrers del centre de Perpinyà, amb una gran cercavila musical que culminarà, a les 17.30 h, a la plaça de la República, amb el concert Sardanajazz II, que 23 anys després del seu primer encontre al festival afavorirà el retrobament del trompetista Michel Marre i la cobla Mil·lenària de Perpinyà. Aquesta primera jornada es tancarà al vespre, a la Casa Musicale, amb el violoncel de Gaspar Claus i la veu i la guitarra de Marion Cousin, que recuperen antics cants de treball de Mallorca i Menorca, i el sextet Ouroboros.

Jazzèbre concentra bona part de la seva programació a Perpinyà, on es podran veure propostes tan diferents com ara Titi Robin & Rumberos Catalans, Florent Pujuila Quartet, la Jericho Sinfonia de Le Grand Orchestre du Tricot amb Christophe Monniot i Sylvie Gasteau, el Duot de Ramon Prats i Albert Cirera, i la gran cloenda amb el pianista cubà Roberto Fonseca . Però també s’organitzen concerts en altres poblacions nord-catalanes, on sobretot els diumenges tenen lloc pícnics musicals literalment oberts a tots els públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia