Música

Orquestra de vertigen

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), dirigida per Anthony Gabriele, interpretarà avui als multicines Aribau de Barcelona (17.30 h i 21.30 h) la banda sonora deVertigo en plena sincronia amb la projecció del film, dirigit per Alfred Hitchcock l’any 1958. L’espectacle, que ahir es va poder veure a Madrid i divendres a Saragossa, és una iniciativa de Reel Productions, que ja ha fet experiments similars amb Psicosis i Cantando bajo la lluvia i que té en agenda projectar amb música en directe Un americano en París. “Entendre com n’és d’important la música de Bernard Herrmann per explicar la història d’aquest film és la clau per poder fer una bona feina”, revelava Gabriele –que va quedar atrapat pel film quan tenia quinze anys– enmig d’un assaig, dijous passat. “Hi ha escenes en què els actors no parlen i és la música la que t’explica què passa i, a vegades, fins i tot, l’actor diu una cosa però te n’adones que en pensa una altra, que és la que es reflecteix en la música. L’actor, doncs, és traït per la música! Això és el que fa que la música de Vertigo sigui tan especial.”

Gabriele ha treballat a partir dels manuscrits de Herrmann, que, a causa d’una vaga de músics a Los Angeles, no va poder veure la seva música plasmada en el film de manera absolutament fidel. “Aquesta projecció concert ens permetrà restaurar la intenció inicial de Herrmann”, es mostrava orgullós Ramon Lamarca, promotor de l’esdeveniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia