Arts escèniques

Jazz amb veu de dona, a Olot

La programació cultural del primer semestre del 2019 inclou el minicicle Feminajazz, dins del Jazz Olot

El cicle Jazz Olot es completa amb el jazz flamenc d’Aurora i el jazz més clàssic d’Anthus

Olot és un referent de la música jazz al país amb el més que consolidat cicle Jazz Olot i, ara, amb la programació cultural del primer semestre del 2019, ho vol ser de les músiques i cantants d’aquest gènere. Per això l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot ha programat un minicicle sota el títol Feminajazz i amb dos concerts de Beatriz Nunes i Eva Fernández. Es tracta de dues joves promeses del jazz. La primera, cantant i compositora portuguesa que ha editat diversos treballs en què hi ha una barreja de jazz i de música d’aquell país. La segona, una cantant i saxofonista catalana, amb dos discos, That darkness i Yo pregunto. El Jazz Olot es completa amb el jazz flamenc d’Aurora, i el més clàssic però amb un format trencador d’Anthus.

Quant a l’oferta musical, Olot Cultura fa una aposta pels concerts a les sis de la tarda amb l’objectiu d’apropar l’oferta de música de tot tipus al públic familiar, entenent que, sovint, la principal barrera són els horaris. Així, es podrà escoltar un peculiar concert de música clàssica i humor amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà; Marc Parrot, que actuarà dins d’una iurta al Firal; Joan Isaac, una gran figura de la música catalana; i el concert de piano de la guanyadora del Maria Canals, i Clara Peya.

Entre les propostes d’arts escèniques, s’hi troben obres amb actors coneguts i populars com Joel Joan, Pere Arquillué, Sergi López, Miki Esparbé, Sol Picó, Laura Conejero, David Verdaguer... entre molts d’altres. Hi ha programats els musicals Maremar, de Dagoll Dagom, i Troia, de Cor de Teatre. A més, es representaran obres de gran èxit arreu del país: El preu, La importància de ser Frank, El chico de la última fila o Escape Room. La programació d’arts escèniques, però, també inclou en l’àmbit de les propostes menys convencionals espectacles de descoberta, risc i noves formes de dramatúrgia que s’emmarquen en els LAP (L’Altra Programació) dels dijous al vespre.

Cent anys de càrregues

D’altra banda, el Museu de la Garrotxa està preparant una exposició amb motiu del centenari de l’arribada a Olot del quadre La càrrega, de Ramon Casas. En referència a la temàtica del quadre, es tractarà sobre les càrregues policials contra els ciutadans que s’han produït arreu del món des del segle XIX i fins avui. D’altra banda, es podrà veure al museu de la capital garrotxina una exposició d’escultures de gran format de Dolors Puigdemont que es presentaran suspeses a l’aire i amb una il·luminació que crearà un joc estètic molt interessant; se segueixen fent els Fridays al Museu, activitats desenfadades els divendres a la nit.

LES XIFRES

200
propostes
inclou la programació cultural olotina per al proper semestre, el primer de l’any 2019.
100
anys
són els que es compleixen des que Ramon Casas va pintar ‘La càrrega’, i els museus d’Olot ho celebraran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic