Arts escèniques

Ladysmith Black Mambazo, a Banyoles

Les propostes d’arts escèniques de la primera meitat de l’any que ve a Banyoles inclouen, entre altres, les actuacions de la cantaora Mayte Martín (1 de març) i del grup sud-africà, guanyador de cinc Grammy, Ladysmith Black Mambazo (27 d’abril), en la seva primera estada a Catalunya. Quant a teatre, uns vells coneguts del públic banyolí, els madrilenys Yllana, es presentaran amb els Primital Bros per interpretar la comèdia musical The Primitals (22 de març), i la dramaturga Marta Buchaca posarà en escena Només una vegada (1 de febrer).

L’Ajuntament i Joventuts Musicals han preparat 30 espectacles, en una quarantena de funcions al Teatre Municipal, l’Auditori de l’Ateneu i la Factoria. Al marge dels noms esmentats, en la llista musical hi trobem Arnau Tordera (d’Obeses) junt amb Magí Canyelles en l’espectacle de temes populars Les cançons seran sempre nostres; el tenor banyolí Eduard Mas i la pianista Marta Puig en un recital de lieder de Schubert; el December Quintet posant música en directe a la pel·lícula de Buster Keaton El rostre pàl·lid; l’Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band Project presentant a les comarques de Girona La tendresse; el quartet de flautes Windu; la presentació a la demarcació de Los saxofonistas salvajes 2, de Dani Nel·lo; la Néstor Giménez Orchestra amb Consagració, inspirat en La consagració de la primavera de Stravinski, i el Cor de Teatre Jove interpretarà Romeo & Julieta.

Quant al teatre, es podrà assistir a la reinterpretació dels monòlegs de Joan Capri que fa Joan Pera; a Les dones sàvies, en la versió de l’obra de Molière que dirigeixen Enric Cambray i Ricard Farré; Lapònia, que entre els intèrprets té l’actor de Camós Roger Coma; o l’espectacle més nou dels Parking Shakespeare, Tot va bé si acaba bé.

L’artista resident de l’Ateneu del 2019 serà el guitarrista malagueny Rafael Aguirre. A més de tallers amb els alumnes de l’Escola Municipal de Música, Aguirre oferirà dues actuacions: el 19 de gener, amb la violoncel·lista suïssa Nadège Rochat, oferirà una selecció de música europea i llatinoamericana del seu disc La vida breve, i l’11 de maig tocarà en solitari peces d’Isaac Albéniz i Enric Granados, entre altres.

Al bar de l’Ateneu, hi haurà actuacions de petit format, dels Pla B, Tokaji Quartet, Ateneu Gospel, Micos i Koalas, Diana’s Pipol, Bicefas Project i Bigblack Rhino Duo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia