Arts escèniques

Cirque du Lionel

‘Messi10’, l’espectacle del Cirque du Soleil inspirat en el crac argentí del Barça, s’estrenarà el 10 d’octubre al Parc del Fòrum

Cirque du Soleil i Lionel Messi. La unió entre el gegant de l’espectacle –amb sis xous en residència actualment a Las Vegas i onze en gira arreu del món– i el sovint qualificat com a “millor jugador de la història del futbol” cristal·litzarà el 10 d’octubre al Parc del Fòrum, on fins al 10 de novembre, i abans d’emprendre una gira mundial, hi haurà 32 funcions de Messi10, la primera incursió en el món de l’esport del Cirque du Soleil. Serà un espectacle que accentuarà els valors de superació que comparteixen el món del circ amb el del futbol i que, en un recinte amb capacitat per a 3.000 persones que emularà un estadi i un guió semblant al d’un matx (dues parts de 45 minuts, un descans de 15 i possibilitats de pròrroga i penals), alternarà acrobàcies d’alt nivell amb referències constants a les genialitats del davanter argentí.

Messi10 es va presentar ahir a la Pedrera i les entrades es posaran a la venda el 7 de febrer (tres dies abans per als socis del Barça i per als que es registrin a messicirque.com). No hi va ser el futbolista, que en unes declaracions recollides al dossier de premsa diu que li sembla “increïble i alhora una bogeria” que el Cirque du Solei, “un dels xous favorits de la nostra família”, hagi creat un espectacle basat en ell. Sí que hi era, però, el seu director i creador, Mukhtar Omar Sharif Mukhtar, a qui la seva dona, quan li va parlar de l’espectacle, va dir que era l’excusa “per veure més futbol”. “M’apassionen tots dos mons igual”, va afirmar tot somrient Mukhtar, que va començar la seva col·laboració amb Cirque du Soleil fa catorze anys com a artista en l’espectacle The Beatles Love. El director va destacar que Messi10 recollirà l’atmosfera que es crea en els estadis i que, tal com succeeix en els partits, el públic podrà exercir de “dotzè home”, ja sigui amb càntics o animant. “La idea no és que el públic s’assegui i vegi un espectacle de dues hores”, va deixar ben clar. Entre els col·laboradors, en funcions d’assessor musical i futbolístic hi ha l’exporter blaugrana i productor musical José Manuel Pinto, que ahir va destacar com Messi, bon amic seu, havia acabat adonant-se que el Cirque du Soleil i el futbol d’alt nivell compartien una “gran disciplina d’entrenament”.

D’una altra banda, l’espectacle, en el qual participaran 46 artistes, es completarà amb un espai interactiu anomenat Messi10 Challenge, en què 500 persones, abans de cada funció, podran posar a prova els seus coneixements del crac argentí i erigir-se en el “Messi del dia”, al qual es premiarà convidant-lo després a l’espectacle.

Messi10 és la primera estrena mundial que fa a Barcelona el Cirque du Solei, que des de l’any passat disposa d’una vela on fer la resta d’espectacles a l’Hospitalet de Llobregat. Al Fòrum es començarà a muntar la infraestructura a l’agost, es faran els primers assajos al setembre i s’ha encarregat la producció local a l’equip del Sónar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia