Art

Article dels alumnes dels Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà

Exposició excepcional d’Antoni Clavé a Perpinyà

Fins al 12 de maig de 2019, el Museu d’art Jacint Rigau de Perpinyà presentarà l’exposició Sur le front de l’art  sobre l’artista català Antoni Clavé.

El museu Jacint Rigau de Perpinyà ha obert per primer cop una exposició dedicada a la descoberta de l’artista pluridisciplinari Antoni Clavé : pintor, cartellista, escultor, gravador, ceramista… Des de l’inici la retrospectiva proposa de creuar la mirada sobre l’obra de l’artista amb la commemoració dels 80 anys de la Retirada a Catalunya Nord. El vernissatge de l’exposició tindrà lloc el divendres 1er de febrer a 18h. L’endemà mateix el dissabte 2 de febrer a partir de 11h l’exposició obre les portes al públic.

L’exposició també mostra el camí i l’evolució artística de Clavé durant 70 anys (1930-2000), des de la Guerra d’Espanya fins a la seva arribada a Perpinyà, a continuació com a exiliat a París i al final de la seua vida al sud de França. L’artista va nèixer a Barcelona el 5 d’abril de 1913 i va morir a Sant Tropetz, a Provença, el 30 d’agost de 2005.

Hi ha 80 anys, al febrer 1939, la caiguda de Barcelona durant la Guerra Civil Espanyola, va provocar el gran èxode de la Retirada. Antoni Clavé es trobava entre els refugiats i va ser internat en els camps de Catalunya Nord. Són els seus dibuixos que li van permetre de sortir del camp, gràcies al pintor rossellonès Martin Vives.

Després la seva profunda remodelació i renovació el museu Rigau de Perpinyà havia obert les seves portes al juny 2017. Des d’aquella data, el museu ja ha proposat exposicions destacades i remarcades sobre Picasso, Capdeville (l’oncle i el nebot) i Raoul Dufy. Ja s’anuncia, després de Clavé, més exposicions en forma de diàleg entre els famosos escultors Arístides Maillol i Auguste Rodin del 22 de juny al 3 de novembre 2019.

Informació pràctica

Horaris d’obertura:

- 1er de juny - 30 de setembre : cada dia de 10h30 a 19h. Tancament de les caixes a 18h.

- 1er d’octubre - 31 de maig : de dimarts a diumenge, d’11h a 17h30. Tancat el 25 de desembre, el 1er de gener i el 1er de maig).  Tancament de les caixes a 16h30. https://www.musee-rigaud.fr/fr/expositions

Museu Jacint Rigau 21 carrer Mailly, 66000 Perpinyà.

Article redactat en el marc de la col·laboració amb l’IFCT (Institut Franco-Català Transfronterer) i els estudiants de la llicenciatura d’’Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona