Música

Cantar i bategar

El Cor Canta, una formació amb 140 cantaires, es presenta amb dos concerts a Barcelona i Girona i estrena una obra de Guinovart

Ha convocat el Concurs Internacional de Composició d’Obres per a Cor i Orquestra

El Cor Canta, una nova formació coral integrada per 140 veus, es presentarà en societat amb dos concerts, el dissabte 23 de febrer a L’ Auditori de Barcelona (12 h, de 10 a 20 euros) i el diumenge 24 a l’ Auditori de Girona (19 h, 15 i 18 euros), acompanyada en tots dos casos per la Giorquestra, dirigida per Marcel Sabaté, i amb la soprano Marta Mathéu com a veu solista convidada. En aquests dos primers concerts, la formació coral dirigida per Pere Lluís Biosca i Elisenda Carrasco i Ribot interpretarà el mateix programa, amb el Magnificat del britànic John Rutter, una obra estrenada el maig del 1990 al Carnegie Hall de Nova York, i el Gloria d’Albert Guinovart, una obra d’encàrrec d’El Cor Canta que el compositor barceloní ha escrit especialment per a aquest primer concert del projecte. “Volíem treballar amb els millors professionals del país, com Guinovart, Mathéu, la Giorquestra i els nostres directors”, diuen Sigfrid Quer i Joan Manuel Coco, president i tresorer, respectivament –a més de cantaires– de l’associació El Cor Canta , un projecte col·lectiu que neix amb força, com ho demostra també el fet que ha convocat un Concurs Internacional de Composició per a Cor i Orquestra, amb dues categories –professionals i joves compositors o estudiants– per incentivar la creació de noves obres simfoniques i corals.

El Cor Canta va néixer arran d’un projecte anterior, Canta amb l’OBC, sorgit dins d’una iniciativa conjunta de diverses orquestres europees per buscar noves audiències, a través del programa European Orchestra Laboratory (Eolab) de la Unió Europea. Més de 300 veus de tot Catalunya van participar en aquest projecte, que va culminar amb tres concerts a l’Auditori de Barcelona, el juny passat. Després una part dels implicats van decidir continuar pel seu compte i van crear El Cor Canta. Aquesta coral simfònica té previst treballar en projectes tancats, sempre entre els mesos d’octubre i febrer. El Cor Canta, un nom que juga amb la dualitat del cor vocal i el que batega, assaja a Barcelona, però més endavant vol crear també un cor a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia