Art

Un ‘ninot’ del rei per ser cremat

Ho ha tornat a fer. L’artista Santiago Sierra proposa una nova obra polèmica a la fira d’art contemporani Arco de Madrid d’aquest any. Aquest cop en col·laboració amb un altre artista subversiu, Eugenio Merino, famós per la seva escultura de Franco dins d’una nevera de refrescos (que va indignar la fundació del dictador, fins al punt que el va portar als tribunals), ha creat un ninot hiperrealista gegant del rei Felip VI (fa quatre metres i mig d’alçada). El col·leccionista que el compri es trobarà amb una clàusula al contracte: l’ha de fer cremar abans d’un any. L’únic que en conservarà és “la calavera”, ha dit l’artista.

A Sierra li agraden les entremaliadures. L’any passat va presentar en el mateix esdeveniment la instal·lació Presos polítics a l’Espanya contemporània, que va ser censurada. Per restituir la seva imatge, Arco ha inclòs enguany l’obra que va prohibir en un dels seus espais VIP. En la inauguració, l’artista agraïa als organitzadors que fa un any l’haguessin proscrit, ja que van aconseguir l’efecte contrari: que l’obra acaparés tota l’atenció mediàtica.

La controvertida peça de Felip VI, que està feta de cera, ocuparà a partir d’avui l’estand de la galeria italiana Prometeo. Costa 200.000 euros i, alçada a part, es fa notar perquè està perfumada amb la fragància Dark Blue, d’Hugo Boss, que és la que fa servir el rei dels espanyols. Caldrà veure si aquest cop els ideòlegs de la fira també l’enretiren, sobretot tenint en compte que el monarca hi farà la seva habitual visita demà, dijous. En principi, fonts d’Arco han assegurat que aquest cop no tenen la intenció de defenestrar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia