Música

Crònica

Potents i elegants

Reivindicació del so dels cinquanta i seixanta amb ànima negra, elegància i energia escènica

El repertori de Vintage Trouble és intergeneracional i d’un classicisme soul de base que vibra amb el rock, s’ensenyoreix amb el blues i flirteja amb el groove més comercial, gairebé melodies pop com a Cristal clarity. Però des de la primera cançó que va sonar dissabte a La Mirona, Nobody told me, que hauria pogut cantar Otis Redding, els californians van demostrar mestratge musical, potència escènica i una elegància retro, estètica inclosa, amb cançons sense data de caducitat que sempre venen de gust.

Protagonistes del segon cap de setmana del Black Music Festival , als Vintage Trouble se’ls defineix amb molta publicitat: “La banda favorita de Martin Scorsese” o teloners de Rolling Stones. En el directe, però, són molt més que etiquetes o un acurat màrqueting. Perquè reivindiquen el so clàssic dels cinquanta i seixanta, el d’una ànima negra, amb un difícil equilibri entre l’elegància i l’energia, com a Blues hand me down . I ho aconsegueixen amb actitud que encomanen al públic: hi ha ganes de ballar, hi ha ganes de cantar amb temes que esdevenen petits clàssics. Renovadors del soul? En mantenen l’essència i el propulsen i acceleren amb molta i excel·lent guitarra.

Al capdavant hi ha un autèntic frontman, Ty Taylor, que en la primera cançó ja va baixar a l’escenari. Hi va haver moments, durant el concert d’hora i mitja sense bisos, propis d’aquell rock de grans estadis, com quan Taylor va deixar-se portar pel públic, que, en massa, va conduir-lo a la taula de so. Molt de moviment de malucs, una gran veu i un James Brown interior que sobresurt. També marca perfil propi com a veu de balada, d’un soul més reposat amb Everyone is everyone.

Pura energia també el riff, marca de la casa, del guitarra Nalle Colt per introduir Run like a river , la cançó que resumeix la música de Vintage Trouble: bones vibracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà el 2025 el centenari dels naixements d’Oriol Bohigas i de Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries