Cinema

Bernat Quintana

Actor

“Em trobo còmode actuant”

Intèrpret de sèries com El cor de la ciutat o Com si fos ahir i de diverses TV movies, Bernat Quintana (Esplugues de Llobregat, 1985) és el protagonista absolut de la pel·lícula Boi, del debutant Jorge M. Fontana, que s’estrena demà als cinemes. Hi interpreta un conductor que passeja per Barcelona dos homes de negocis de Singapur durant el Mobile World Congress, un aspirant a escriptor en crisi existencial que viu estranyes aventures.

Quina va ser la seva reacció quan va llegir el guió de ‘Boi’?
Em va agradar, vaig riure molt, em va semblar un personatge molt ben escrit, molt interessant. I em vaig reconèixer en moltes coses: és maldestre, té una passió per la literatura... A mi m’agrada molt llegir, volia ser escriptor abans de ser actor. Molts elements em van fer connectar amb Boi. Quan Jorge [el director] va dir que volia que fos jo, vaig estar molt content, el volia fer. No va ser un procés fàcil, però hi vaig anar entrant amb molta comoditat. Boi és al punt mitjà entre Jorge i jo, és l’alter ego de tots dos i és el nostre punt de trobada.
És un personatge en crisi, en un moment de canvi?
És una pel·lícula inclassificable, una comèdia amb tons dramàtics, amb un punt de thriller, però també de romanticisme... Sí, és un personatge en crisi, en el pas previ a l’edat adulta, un jove perdut, que vol ser escriptor, però la seva novel·la no té gaire sortida, té una crisi personal amb la seva parella, que ha desaparegut... Està en un moment de dubte, tot al seu voltant trontolla, i durant tres dies veurem el seu procés de maduració amb aquests dos personatges asiàtics que porta en cotxe, que són com dos àngels de la guarda que l’ajuden a fer aquest pas, segons explicava el director. És una pel·lícula de formació, d’algú que fa el pas de la joventut a la maduresa.
Haver començat de tan jove a fer d’actor l’ha influït?
Abans de decidir ser actor ja estava fent teatre, vaig començar a fer-ne a l’escola i m’ho passava molt bé. La primera sèrie que vaig fer va ser Laura, amb Lloll Bertran, als dotze anys. Tot em va arribar una mica de rebot, però després vaig veure que m’apassionava aquesta feina. A la primera sèrie vaig treballar amb gent com Eduard Fernández, Anna Lizaran, Pere Arquillué... Vaig créixer una mica amb tot això. He viscut la interpretació sempre com una cosa molt natural, em trobo molt còmode actuant al teatre, o davant d’una càmera, a vegades quasi més que a la meva vida. Hi ha actors a qui els fa pànic improvisar, a mi potser em costa més prendre decisions a la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia