Música

Sona la cornamusa

El Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot presenta la seva primera producció amb la fusió dels Menaix a Truà amb una banda de música tradicional

La fira del Cornamusam vol ser un centre d’activitat permanent del festival

L’associació El Til·ler presenta per primera vegada al Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, el Cornamusam, la seva primera producció professional. Es tracta del concert de Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit, que es durà a terme el proper 24 de maig a la sala El Torín (19.00 h).

La mítica formació de pop-rock català, integrada per Toni Xuclà, Cris Juanico i Juanjo Muñoz, s’ha fusionat per a aquesta ocasió amb una banda de música tradicional amb Cesc Sans al capdavant i integrada per sacs de gemecs i percussió. Reinterpretaran les cançons més populars de Menaix i d’altres d’arranjades especialment per al festival.

A part d’aquest concert, la programació del dia central del festival es completarà amb dos concerts més, un del grup garrotxí Stukat del Bolet, que actuarà després d’uns anys d’inactivitat.

L’associació garrotxina El Til·ler vol consolidar la nova etapa de l’entitat i del festival iniciada l’any passat amb la novetat d’una fira amb jocs gegants i lutiers i de parades relacionades amb la cultura popular. La finalitat d’aquesta fira és oferir als espectadors i visitants un emplaçament amb activitat constant al festival, és a dir, una mena de centre neuràlgic d’on surti tota la resta de propostes. “El nostre objectiu és arribar a convertir el Cornamusam en un festival del segle XXI: obert, divers, dinàmic, i atractiu tant per a un públic afí a la música tradicional com per a un públic més casual”, ha afirmat el portaveu d’El Til·ler, Àlvar Borrell.

Hi estan treballant en aquesta nova etapa vestint amb noves propostes dues de les icones d’aquest festival garrotxí, la tocada d’inici versionant Muntanyes del Canigó des del balcó dels espants de l’església de Sant Esteve, i el ball de la Cabreta, amb la faràndula pròpia del Cornamusam. En l’edició d’aquest any del festival, l’organització mantindrà les propostes iniciades en l’última edició i que van tenir una bona acollida per part del públic, com ara la macrocobla RSK! i el concert vermut o la CornamuJAM.

Aquest festival olotí rep el nom de la cornamusa, que és el nom genèric de la família d’instruments del sac de gemecs català i la xeremia mallorquina. És un instrument amb un recipient de pell on s’acumula l’aire amb tres orificis, un per inflar-lo i els altres per fer-lo sonar. La primera referència escrita que es té de la cornamusa catalana és del segle XII. En l’actualitat és encara un dels instruments més utilitzats en les celebracions festives populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA