Arts escèniques

Mai esteu soles, Big Bouncers

El Mercat de les Flors acull un panorama del seu treball en femení

El col·lectiu proposa quatre coreografies que es representen en vuit sessions diferents

Les Big Bouncers han fet una aturada en el seu present continu i han mirat enrere, amb un cert vertigen. Des d’avui i fins diumenge el col·lectiu femení (format per Cecilia Colacrai, Anna Rubirola i Mireia de Querol) signa una constel·lació d’espectacles al Mercat de les Flors. Ho fa presentant bona part del seu repertori (OVNI, i una ampliació del seu Big Bounce, ara amb un títol expansiu: Si estiguéssim soles a l’univers, seria una gran pèrdua d’espai) i sumant-hi la mirada d’Iris Heitzinger & Françoise Boillat (Wallflowering) i Joao Lima (Morder la lengua).

Big Buncers va néixer com a espai per posar en pràctica allò que proposaven o els proposaven en tallers intensius a La Caldera. Van acabar confluint en un lloc que els permetia jugar amb l’humor i posant en qüestió el cos, l’objecte i la paraula.

Per a Àngels Margarit, la constel·lació ha de servir perquè el públic conegui la relació d’aquestes peces, més que no pas perquè elles facin un pas més en la seva concepció de col·lectiu. Perquè, com explica Anna Rubirola, treballen sempre des del present immediat i amb la garantia d’haver construït un equip de tres veus diferents que acorden, pas a pas, cada creació, insinua també De Querol: “És gratificant comprovar que tot el que es va crear fa anys segueix viu.”

Per a Margarit, (“en sóc fan”) Big Bouncers, sense grandiloqüència, retrata el present ballant amb l’humor i puntualment la paraula. Rubirola sentencia: “No és buscat, ens surt l’humor.” Segurament és la manera que tenen per combinar els tres punts de vista. Un cop establertes les regles de joc i l’objecte per investigar, deixen que la peça evolucioni, amb improvisacions sobre una estructura tancada. Fa sensació de frescor: “Ens avorreix repetir moviments”, diu Rubirola, però, alhora, el treball com a intèrpret és “molt rigorós”, adverteix Colacrai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona