Reus consolida la seva ruta de Sant Jordi

La ciutat viu una jornada massiva i participativa que no va frenar ni l'amenaça constant de pluja

Més ben senyalitzada que l'any passat, i amb un consens absolut de tots els participants, la ruta de Sant Jordi (les places del Mercadal, Castell, Peixateries Velles i Sant Pere, i el carrer Major) s'ha consolidat a Reus. La vuitantena de parades es van distribuir per l'itinerari que, a banda del Mercadal, on hi havia sobretot les llibreries i floristeries, tenia dos punts més d'interès: la Sala del Castell i el Centre de Lectura, on prop de 800 persones, entre escolars i adults, van assistir a Descobreix el drac, l'activitat organitzada per Carrutxa i que va ser una altra de les novetats introduïdes l'any passat que enguany ha tornat a tenir un èxit esclatant. La marató de contes i les activitats relacionades amb el còmic que es van organitzar a les Peixateries Velles van ser altres convocatòries que van contribuir a fer de la diada una jornada molt participativa.

Al matí, també, hi va haver temps per a la presentació d'una novetat editorial d'última hora: Tots som Capital, el recull dels discursos que es van pronunciar en l'acte del mateix títol el mes de desembre passat al Teatre Fortuny. Se n'han imprès 3.000 exemplars que es distribuiran entre les entitats de la ciutat. D'altra banda, al vespre, el col·lectiu En Veu Alta va presentar al Centre de Lectura la revista digital d'entreteniment cultural que inclou enregistraments sonors, videoclips literaris i reportatges i informacions de les activitats del col·lectiu. El primer número presenta dos monogràfics, un dedicat als poemes de Xavier Amorós i un altre, als sonets de Shakespeare, a banda d'un bon nombre de videoclips que En Veu Alta, grup que dinamitza la biblioteca del Centre de Lectura, ha anat interpretant i enregistrant en el darrer any.

A la tarda, un altre punt d'interès va ser la parada de l'Ajuntament al Mercadal, on una vintena d'escriptors locals (Rosa Pagès, Toni Orensanz, Paco Llevat, Ezequiel Gort, Salvador Palomar, Ignasi Revés, Vicenç Vernet, Mireia Rom i el president del Parlament, Ernest Benach, autor de l'assaig #Política2.0, entre altres autors) havien confirmat la seva assistència per signar exemplars dels seus llibres. Una pràctica que ahir va demostrar que l'edició en paper ofereix avantatges en comparació amb el llibre electrònic. I és que l'anomenat primer Sant Jordi de l'era digital va passar prou desapercebut a la ciutat, on al vespre era impossible poder triar i remenar a les parades de llibres per les aglomeracions de públic, que es va acabar d'animar de tot en veure que la pluja respectaria el final de la jornada. També les floristeries van mantenir un bon ritme de vendes, sobretot de la rosa vermella tradicional, tot i que n'hi havia de tots colors. La novetat d'enguany era una rosa blaugrana, la rosa del Barça, que també es va despatxar. La cercavila del drac i la víbria i l'exhibició castellera dels Xiquets de Reus van posar el punt i final a la jornada, juntament amb el concert que, si el temps no ho va impedir, reunia a la nit els grups Deblassis, Xeic! i Miquel Roig. Un concert de suport a Reus Decideix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid