Art

Desapareix el mural de Banksy sobre el Brexit a Dover

La paret de l’edifici que lluïa l’obra apareix repintada i amb bastides

El grafit estava valorat en un milió de lliures

El mural realitzat per l’artista britànic Banksy sobre el Brexit ha aparegut cobert amb pintura i bastides a l’edifici en el qual va ser pintat el 2017 a Dover, al comtat anglès de Kent, segons recullen mitjans locals.

L’obra, que s’havia convertit en tota una atracció turística en aquesta zona del sud-est d’Anglaterra, representava la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) –prevista per al 31 d’octubre– amb un treballador colpejant amb un martell un dels estels grocs que formen la bandera comunitària.

La pintura va aparèixer fa dos anys al lateral de Castle Amusements, una sala de jocs abandonada propera a la terminal de ferri de Dover.

Després que Banksy en confirmés l’autoria a través de les xarxes socials, el mural va ser valorat en 1 milió de lliures (1,1 milió d’euros).

L’Organització Godden Gaming, propietària de l’edifici, havia expressat prèviament que explorava opcions amb les quals eliminar, mantenir o vendre l’obra d’art.

No obstant això, de moment es desconeix si el mural simplement ha estat pintat per damunt o si extret per a la seva conservació o venda.

La pintura havia començat a deteriorar-se, la qual cosa va provocar que la ciutat de Dover i figures rellevants com el diputat conservador Charlie Elphicke fessin una crida per protegir la peça.

“Molt decebut per la desaparició del Banksy de Dover. Una declaració culturalment icònica sobre els nostres temps”, ha piulat Elphicke a les xarxes socials.

El parlamentari ha assenyalat que l’agència del Govern britànic que es dedica a conservar el patrimoni d’Anglaterra, Historic England, es va negar a protegir el treball de l’artista. “Haurien d’abaixar el cap avergonyits”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic