Llibres

A l’entorn de l’assaig

L’associació Passatges i la Fundació Àngelus Novus, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Portbou, han invitat aquest diumenge el pensador francès Marc Berdet, de la Universitat de Sao Paulo, a parlar de la seva obra en qualitat de guanyador de la tercera edició del premi europeu d’assaig Walter Benjamin, convocat per l’associació Sans Frontières de Banyuls. L’acte tindrà lloc a la Sala de Duanes de l’Estació Internacional de Portbou (11.30 h) i adoptarà el format d’una conversa en la qual també participaran Madeleine Claus, doctora en literatura a Hamburg; Vicent Ordóñez, de la Universitat Jaume I de Castelló; Salvador Cuenca, de la Universitat de València, i Enric Puig Punyet, director de La Escocesa de Barcelona.

Marc Berdet, que agafa el relleu de Bruno Tackels i Anne Roche, guanyadors de les edicions del 2017 i el 2018, respectivament, ha estat reconegut amb aquest premi europeu per llibres com ara Fantasmagories du capital (2013), Walter Benjamin, la passion dialectique (2014) i Le chiffonier de Paris (2015). En català la seva obra és inèdita, i en castellà apareix de manera dispersa, com en l’estudi miscel·lani Letal e incruenta. Walter Benjamin y la crítica de la violencia. No s’ha de confondre amb el IV Premi Internacional Memorial Walter Benjamin, també d’assaig i dotat amb 4.500 euros, que es lliurarà el 30 de novembre a Portbou, en el marc del 5è Col·loqui sobre el pensador alemany, coorganitzat pel Memorial Democràtic i la Càtedra Walter Benjamin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda