Música

Crítica

música

Greta Van Fleet, quasi famosos

Ni “salvadors del rock”, que és la missió que molts semblen haver-los volgut encomanar, ni “vulgars imitadors de Led Zeppelin”, que és la desconsideració amb què molts altres han menystingut la fulgurant irrupció de Greta Van Fleet (quatre nois de Michigan d’entre 20 i 23 anys, tres dels quals germans) en l’escena del rock internacional. Aquesta és la impressió que vam endur-nos, abans-d’ahir, del primer concert a Barcelona (entrades exhaurides al Sant Jordi Club) dels principals responsables (amb permís de Bohemian Rhapsody, la pel·lícula de Queen) que una jove generació hagi pres contacte amb el rock èpic i exuberant encunyat als anys setanta.

Culminant una gira europea que havia d’haver-se fet l’hivern passat si una infecció respiratòria del cantant no ho hagués impedit, a Greta Van Fleet els va faltar, potser, les insaciables ganes de menjar-se el món que pertocaria a un grup de la seva edat però van demostrar, en canvi, tenir el que més importa (cançons, amb menció especial a la gloriosa Age of man, més pròpia, en aquest cas, de grups com Rush que no pas de Led Zeppelin) i un cantant, Josh Kiszka, que n’ha d’aprendre molt per moure’s per l’escenari com ho feien els seus herois però que, en canvi, té unes facultats vocals certament impressionants. No són cap broma, però caldrà seguir-los la pista per veure si són alguna cosa més que l’enèsim grup incapaç d’estar a l’altura de les expectatives generades.

Qui té, també, uns quants números de fer-la grossa és Yola (nominada al Grammy de millor artista novell que Greta Van Fleet ja van guanyar el febrer passar). La britànica va obrir la nit amb un xou voluptuós i la va acabar cantant The Weight (The Band) amb la família Kiszka. El temps, com sempre, dirà.

Greta Van Fleet + Yola
Sant Jordi Club, 26 de novembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona