Mor Joan Busquets, pallasso, director teatral i cofundador de la Companyia Ínfima La Puça

Joan Busquets Portero (Barcelona, 1956), pallasso, director teatral i gestor cultural, va morir divendres als 54 anys, a conseqüència d'un càncer de còlon. El 1979, Busquets va fundar, junt amb Òscar Rodríguez, la Companyia Ínfima La Puça, un grup que va ser molt popular amb aparicions a la televisió i múltiples actuacions arreu de Catalunya al llarg de 25 anys. Busquets també va estar molt vinculat amb la pallassa Pepa Plana, i li va dirigir diversos espectacles, com De Pe a Pa, Hatzàrdia, o el darrer, Penèlope, estrenat aquest mateix any.

Seguint la trajectòria del grup original, l'any 2004 neix Puça Espectacles, una empresa de serveis artístics (junt amb Cristina Cazorla i Miquel Pauner) que, entre altres accions, organitza el Pallassòdrom, el festival de pallassos de Vila-seca, que va impulsar el mateix Busquets.

Defensor del circ

La notícia de la seva mort va sacsejar ahir el sector aplegat al Trapezi, a Reus. Busquets, gran defensor del circ, era actualment vicepresident de l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, i era un habitual al festival reusenc, així com a d'altres esdeveniments culturals del país com la mostra d'Igualada, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida o la Fira de Tàrrega. Precisament a Tàrrega havia dirigit la Industrial Teatrera, i està previst que es presenti en l'edició d'aquest any l'últim espectacle que va dirigir, Ciclicus, de la companyia Son de Fuelle, estrenat al desembre a Vallromanes. Com a pallasso, es va mantenir en actiu fins que la malaltia li va impedir, amb l'espectacle El xiulet del riure, amb el també actor i músic Lluís Rodríguez.

El funeral serà avui a dos quarts de dues del migdia al tanatori de Collserola, a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA